OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA aangeleverd

Binnenstad Kampen decor van groots zangfestijn

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kampen staat op 12 september in het teken van het korenfestival met het thema ‘Tune in’. De binnenstad van Kampen is dan gevuld met koren uit de wijde omgeving van Kampen.

Het evenement is een initiatief van Stichting Korenfestival Kampen dat is opgericht door een paar leden van Vox Five en Euphonion Singers. De stichting wil laten zien en horen dat samen zingen een aangelegenheid is van harmonie, onderlinge afstemming, waardering en respect.

Het idee voor dit korenfestival is mede ontstaan vanuit de gedachte dat Kampen een zeer geschikte stad is voor zo’n evenement. “Het is een echte koorstad en de binnenstad zit vol historisch interessante locaties. De stichting wil dan ook een brug slaan tussen het zangfestijn en de (culturele) historie van Kampen,” aldus de organisatie. “En hoe kun je dat beter doen dan de koren bij, op of in deze historische locaties te laten optreden en daarbij ook het verhaal achter die locaties te vertellen? Of het helemaal gaat lukken zoals we in gedachten hebben, zullen we zien, maar de stichting is wel met diverse partijen in Kampen in gesprek over samenwerking om het festival op deze manier op te zetten. Aangezien het korenfestival op open monumentendag plaats vindt, is er ook overleg met het comité dat deze dag coördineert. Er zijn die dag namelijk nog meer activiteiten gepland en die zullen zo goed mogelijk op elkaar moeten aansluiten.”

Met zo’n 1,7 miljoen (amateur)zangers in Nederland, is er veel animo voor muziekevenementen. Ook korenfestivals, waarvan er verspreid over het land een flink aantal wordt georganiseerd, mogen op ruime belangstelling rekenen. Het ‘Tune in’ korenfestival is bedoeld voor koren in de meest uiteenlopende genres: pop- en rock, lichte muziek, theater- en musical, klassiek, wereldmuziek, kamerkoren, shanty, barbershop, kleine vocale ensembles, koren met traditionele signatuur, etcetera. De stichting hoopt op deelname van ongeveer 50 koren met naar schatting zo’n 1500 deelnemers.

Op langere termijn beoogt de stichting het korenfestival uit te laten groeien tot een groots zangfestival met aanpalende activiteiten waar niet alleen de hele stad van geniet, maar ook muziek- en cultuurliefhebbers uit heel Nederland. Zover is het nog niet. Dit jaaar zal de editie in verhouding nog in compactere vorm worden opgezet.

Koren kunnen zich vanaf nu via de website www.korenfestivalkampen.nl aanmelden voor deelname. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het festival en de spelregels voor deelname. Het korenfestival is gedurende de hele dag gepland en is voor iedereen vrij toegankelijk. Om dat mogelijk te maken, is de stichting (naast het inschrijfgeld van deelnemers) mede afhankelijk van donaties en sponsoring. De stichting hoopt dan ook dat bedrijven, organisaties en andere belanghebbenden willen helpen van het festival een groot succes te maken. Op de website is hierover meer informatie te vinden. Organisaties of bedrijven die het festival willen steunen, kunnen zich ook melden via pr@korenfestivalkampen.nl. De stichting neemt dan contact op.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57