Myosotis.
Myosotis. Nick de Vries.

Familie uit voorzorg geweerd uit verzorgingshuizen IJsselheem

Algemeen

KAMPEN - De verzorgingstehuizen van IJsselheem sluiten uit voorzorg de deuren tot minimaal 6 april. Dat betekent dat ook familieleden de bewoners niet meer mogen bezoeken. De maatregelen worden genomen om de kwetsbare ouderen te beschermen tegen het coronavirus.

Volgens Karin Leferink van de Raad van Bestuur van IJsselheem vraagt de landelijke situatie om nieuwe maatregelen. Deze zijn vooral bedoeld om het contact tussen mensen terug te brengen en om de groepen mensen zo klein mogelijk te houden. De zorg in de wijk gaat, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, gewoon door.

Door de sluiting van de deuren is familiebezoek, mantelzorg en normaal bezoek aan cliënten niet meer mogelijk. Leferink laat weten: “Wij realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers.”

Op dit moment wordt gewerkt aan een oplossing waarbij beeldcontact tot stand gebracht kan worden. Wie hier gebruik van wil maken, kan zich aanmelden via info@ijsselheem.nl.

IJsselheem heeft in Kampen vier vestigingen: De Amandelboom, Margaretha, Myosotis en De Vijverhof. In IJsselmuiden zit het Maarlenhof.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden