Afbeelding

Vierde generatie aan  zet bij Deka Kozijnen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met ingang van 1 april mogen Eric Kragt en Magdaleen Dekker zich de nieuwe eigenaren noemen van Deka Kozijnen. Met deze overname blijft het bedrijf in de familie. Magdaleen Dekker is de vierde generatie in de familie Dekker, die leiding gaat geven aan Deka Kozijnen. 

En dat past perfect in het karakter van het bedrijf. Deka Kozijnen is een bedrijf waar mensen zich thuis voelen. Veel personeelsleden werken al jaren bij Deka Kozijnen. “We hebben een superteam. Goede jongens moet je koesteren”, zegt Dekker. 

Eric Kragt is ook al jarenlang verbonden aan Deka Kozijnen. Door een hernia kwam hij vorig jaar onverwachts op het kantoor terecht. Een nieuwe ervaring voor Kragt, die het voorheen vooral van zijn handen moest hebben. De overgang pakte uitstekend uit en leidde tot nieuwe inzichten. Dat bracht hem, samen met zijn vrouw Magdaleen Dekker, tot de beslissing om het bedrijf over te nemen. Gerrit Jan en Fenny Dekker waren op zoek naar opvolgers. Met de carrière-move van Eric bij Deka Kozijnen viel alles op z’n plaats en is iedereen blij dat het bedrijf dat in 1928 werd opgericht in de familie blijft. 

Deka Kozijnen staat voor kwalitatief hoogwaardige kozijnen van hout, kunststof en aluminium. Dat geldt ook voor trappen. “En niet voor de massa. Daar onderscheiden we ons in. Niks is ons te gek. We zien alles als een leuke uitdaging’, aldus Dekker. “En we kunnen snel leveren en hebben alles in eigen beheer. Van het maakwerk, tot het monteren en plaatsen”, vult Kragt aan. Ook is Deka Kozijnen sterk in restauratiewerk. ‘’Ons specialisme is een kopie maken van oud werken. Kozijnen-details en lijstwerk”, aldus Kragt. 

Ook onder Dekker en Kragt blijft Deka Kozijnen de ware specialist op het gebied van kozijnen. “Maar we willen de kunststoftak uitbreiden. Daar is veel vraag naar. Daarnaast willen we het machinepark automatiseren, zodat we met hetzelfde personeel meer kunnen produceren.”