ivn.nl

Acht plannen maken kans om Erfgoed Ster 2020 te worden

Algemeen

REGIO - De afgelopen maanden kon iedereen met een plan voor Overijssel in de categorie 'Anders Boeren' mee doen met Erfgoed Sterren. Er zijn 8 plannen ingediend. Allemaal plannen die erfgoed als motor inzetten voor de voedselketens van de toekomst. Drie van de acht gaan door en maken kans op de titel Erfgoed Ster 2020.

De komende periode gaat de jury aan de slag om de plannen te beoordelen. Het plan met de meeste stemmen wordt sowieso genomineerd en maakt kans op de titel Erfgoed Ster 2020 en de 10.000 euro voor realisatie van zijn of haar plan. De andere twee nominaties worden komende weken door een jury bepaald. Stemmen kan tot 25 maart via www.hetoversticht.nl/erfgoedsterren. De drie genomineerden worden in de week van 11 mei bekend gemaakt.

Brunneper Bongerd

De Brunneper Bongerd doet ook mee. De Bongerd is en wordt een voedselpark met fruitbomen en struiken waar iedereen van mag plukken en genieten. Ecologisch duurzaam en economisch stabiel: Daar plukt iedereen de vruchten van.

Gevolgen corona virus voor Erfgoed Sterren

Nu de eerste categorie gesloten is, gaan de andere vier categorieën starten. Door de coronacrisis is het echter onduidelijk wanneer de inspiratiebijeenkomsten voor deze categorieën gepland kunnen worden. Het team van Erfgoed Sterren probeert iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.