Afbeelding
Joeri Pool van de PVV.

PVV wil Overijssels Maatschappelijk Noodfonds

Algemeen

REGIO - De PVV wil dat de provincie Overijssel over gaat tot de oprichting van een Overijssels Maatschappelijk Noodfonds om maatschappelijke initiatieven die zich bezig houden met het bestijden van de gevolgen van de Coronacrisis te ondersteunen. De partij roept de provincie op daar 10 miljoen euro voor vrij te maken.

PVV-Statenlid Joeri Pool: "Overal in onze provincie onstaan geweldige initiatieven om naasten in nood te helpen. Om te zorgen dat deze initiatieven ook in de komende maanden hun slagkracht behouden, wil de PVV die initiatieven met een noodfonds ondersteunen. We gaan ze keihard nodig hebben."

De PVV onderstreept daarmee het belang van het Overijsselse naoberschap, zoals dat eerder deze week door de Commissaris van de Koning in een open brief naar voren kwam. De partij stelt met dit noodfonds een concrete uitwerking te geven aan de woorden van de Commissaris en wil op korte termijn uitvoering geven aan het plan.

Joeri Pool: "Of het nu het Leger des Heils is dat extra maaltijden bij mensen thuis brengt of de vrijwilligers zijn die mondkapjes maken voor onze hulpverleners, de PVV vindt dat zulke initiatieven onze volledige steun verdienen in deze roerige en onzekere tijden. En daar kan de provincie op deze manier een belangrijke rol in spelen."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.