Roeland Tameling
Roeland Tameling

Column: Crisis op allerlei fronten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

We hoeven er niet omheen te draaien: het Coronavirus veroorzaakt een crisis op allerlei fronten. Natuurlijk staat de volksgezondheid voorop, maar ook economisch vallen er nu flinke klappen. Daar moeten we met zijn allen doorheen, linksom of rechtsom. Schouder aan schouder. Maar dit is ook een tijd voor bezinning. Waren we wel met de goede dingen bezig? Gaan we na de crisis door op dezelfde voet of is het moment aangebroken om andere keuzes te maken? Dat kan in de persoonlijke sfeer, in de manier waarop je met elkaar omgaat en met je werk.

Ook bij Kampen Partners houden we onze aanpak kritisch tegen het licht. Dit is niet het moment om tevreden achterover te hangen omdat we de afgelopen jaren zulke mooie resultaten hebben behaald met elkaar. Ik nodig jullie dan ook graag uit om hierover met me van gedachten te wisselen in de komende maanden. Wat mij betreft kan dat ook door eens met elkaar te videobellen. Want dat is voor mij een van de onverwachte Corona effecten: contact met elkaar via Skype, Zoom of een van die andere systemen is opeens bijna routine geworden.

Een ding dat we in ieder geval willen veranderen is het volgende. De Mobiele Felicitatie Eenheid, die langs bedrijven ging waar iets te vieren valt, wordt omgedoopt tot de Bedank Brigade. Want zeker in deze tijden is het belangrijk om ondernemers die hun bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Kampen in het zonnetje te zetten. Op www.facebook.com/hanzestad zag ik de afgelopen weken al verschillende mooie ondernemersinitiatieven die mij persoonlijk in ieder geval inspireerden, zoals:

• Voor onze helden die dag en nacht klaar staan in deze donkere tijd deed PT Equipment net als vele anderen mee aan #LightTheSky

• Ecotours Kampen plaatst dagelijks filmpjes op Instagram voor een gratis online Ecotour

• Elisabeth Meulman Yoga plaatst elke ochtend filmpjes met een gratis yogaoefening op haar Facebookpagina

• Chocolaterie De Swaen die tegen kostprijs chocolade ‘tegels’ verkocht (en ook weggaf) met ‘applaus voor onze helden’

• Van Dijk Kampen levert scholen gratis digitaal lesmateriaal

• Renault Autobedrijf Van Kesteren BV regelde samen met De Kamper Bloemenshop en Hoogendoorn Kwekerij uit IJsselmuiden gratis voorjaarsbloemen voor ouderen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig maar. Want een hartelijke Hanzestad willen we zijn en blijven, op lichte dagen én in donkere tijden.

Welke onderneming mag volgens jou wel eens extra positief onder de aandacht komen? Ik houd me aanbevolen voor alle suggesties. Niet alleen in crisistijden, maar ook daarna. Alvast bedankt daarvoor! Gebruik het online antwoordformulier op www.bedrijveninkampen.nl/bb. Je kunt me daarnaast direct bereiken via 06-17453490 of r.tameling@kampenpartners.nl Natuurlijk ook als je onze hulp in deze woelige tijden kunt gebruiken.

Roeland Tameling

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden