Afbeelding

Relatief veel Kampenaren in het ziekenhuis opgenomen met corona

Algemeen

KAMPEN - Kampen telt relatief veel inwoners die met corona opgenomen zijn in het ziekenhuis. Op een lijst van het RIVM met daarop de patiënten van alle 356 gemeentes staat Kampen op de 38e plek. Daarmee komt Kampen gevaarlijk dicht in de buurt bij de aantallen van veel Brabantse gemeentes die tot nu toe het hardst getroffen zijn. Opmerkelijk is dat buurgemeente Zwolle slechts de 197e plek bezet. In totaal zijn er 34 Kamper patiënten opgenomen.

Het RIVM hield dagelijks een lijst bij met het aantal geregistreerde besmettingen per gemeente. Omdat die lijst geen betrouwbaar beeld geeft van de situatie in een gemeente, is zij dinsdag overgegaan op een verslag van het aantal ziekenhuisopnames per gemeente.

Opvallend is dat Kampen, met een gemiddeld aantal ziekenhuisopnames van 62,2 patiënten per 100.000 inwoners, zeer hoog scoort. Het zelfde geldt voor Zwartewaterland met 88,1 patiënten per 100.000 inwoners. In de andere omringende gemeentes lijkt corona veel minder hard toe te slaan. Zwolle kent slechts 18,6 patiënten per 100.000 inwoners en Dronten slechts 19,2.