Roy van den Berg (r) op het podium in 2017 bij de Kamper Sportverkiezingen
Roy van den Berg (r) op het podium in 2017 bij de Kamper Sportverkiezingen Tennekes

‘Logisch’ IOC-besluit voelt toch als een klap in het gezicht

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

APELDOORN - Bijna iedereen zag het aankomen en vorige week was er dan eindelijk de bevestiging. De Olympische Spelen van Tokio worden uitgesteld tot 2021 vanwege het coronavirus. Toch is het voor veel sporters even slikken. Ook voor Kampenaar Roy van den Berg. “Dit voelt als een klap in het gezicht.”

Voor veel topsporters was het nieuws toch een teleurstelling. Jarenlang leefden ze toe naar het grootste sportevenement van de wereld. Totdat ineens hun Olympische droom werd doorgeprikt. Zo ging het ook bij Roy van den Berg. Na diverse overwinningen en twee wereldtitels bij de teamsprint was hij dicht bij zijn droom gekomen: deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar hij diende in juni nog wel af te rekenen met Nils van ’t Hoenderdaal, want er was slechts één plaats als starter beschikbaar. Als een echte topsporter werkte hij toen naar dit nieuwe doel, totdat er ineens een streep ging door de Spelen.

“Een logische en goede beslissing als je kijkt wat er nu gaande is. Maar het is voor mij wel een verschrikkelijke klap. De laatste drie jaar gaat het zo goed. Ik moet even door de zure appel heen bijten. Maar ik kan nu relativeren. Ik doe nu even wat rustiger aan. Straks pak ik de draad weer op. Het goede gevoel is niet in één keer weg. Ik heb nu een jaar langer de tijd om een stapje bij te zetten.” Nieuw materiaal moet de baanwielrenners belangrijk nieuw gereedschap geven, want de concurrentie zit niet stil. “Ik heb een nieuwe fiets. Daar heb ik het WK op gedaan. Een wereld van verschil. Je kunt gemakkelijker je kracht kwijt.” Daarnaast komt er binnenkort een nieuw stuur. “Die is veel aerodynamischer. Zo proberen we tot de optimale setup te komen”, besluit Van den Berg.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00