Afbeelding
Foto Tennekes

Ook streep door Beach Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het coronavirus is dit jaar ook spelbreker voor de zevende editie van Beach Kampen. Het jaarlijkse sportfeestje op het Van Heutszplein, dat stond gepland voor 12 tot en met 21 juni, gaat niet door. “Het is niet haalbaar om het dit jaar te organiseren”, spreekt Bas Diender namens de organisatie.

Rationeel gezien was de beslissing van de organisatie om het evenement te schrappen niet moeilijk, maar gevoelsmatig wel. De organisatie had er al flink wat tijd in gestoken en leefde toe naar de zevende editie.

Al geruime tijd was er echter twijfel bij de organisatie door de coronacrisis. Moest de stekker eruit worden getrokken? Daarnaast was de kans groot dat door maatregelen van het kabinet het überhaupt niet realistisch was geweest om Beach Kampen te organiseren. Maar het allerbelangrijkste was dat het niet mogelijk was om de organisatie goed op poten te zetten.

“Je kunt niet even bij elkaar komen om te overleggen. En sporters, vrijwilligers en sponsors reageerden afwachtend. Het was allemaal te onzeker. Dat maakte het allemaal erg lastig. Het is gewoon niet haalbaar. We hopen uiteraard dat eind juni 2020 alle maatregelen weer zijn opgeheven, maar voor Beach Kampen komt het dan helaas te laat”, aldus Diender.

De beslissing om het evenement te schrappen is niet verrassend, maar vanzelfsprekend is er teleurstelling. Na de succesvolle zesde editie had iedereen er zin om Beach Kampen 2020 tot een groot succes te maken. De afgelopen jaren werd het evenement steeds beter in de steigers gezet met verschillende nieuwe onderdelen.

“Vorig jaar was een groot succes. Alle onderdelen waren geslaagd”, aldus Diender, die laat weten dat de organisatie inzet op 2021. “We gaan gewoon door en focussen ons op volgend jaar. We hebben toezeggingen van meerdere partijen. De lijntjes staan uit. We gaan er alles aan om volgend jaar nog een beter Beach Kampen neer te zetten”, besluit Diender.