Afbeelding

46 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in ziekenhuis (update 08-04-20)

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In totaal waren op woensdag 14.00 uur 46 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag lag het aantal nog op 42 inwoners.

Gerelateerd aan het aantal inwoners zijn er daarmee relatief veel inwoners getroffen. In de lijst met 356 Nederlandse gemeentes van het RIVM staat Kampen nu op de 56e plaats van gemeentes met de meeste ziekenhuisopnames per aantal inwoners. Kampen zakt wel, want op dinsdag 31 maart stond onze gemeente nog op de 38e plaats.

Het RIVM rapporteert geen cijfers meer over het aantal geregistreerde corona-patiënten, omdat lang niet iedereen getest wordt. Het aantal ziekenhuisopnames geeft volgens hun een beter beeld van de situatie per gemeente.

Sterfgevallen
Over het aantal sterfgevallen in de gemeente Kampen is bij de redactie op dit moment niets bekend. De Brug heeft de gemeente om een reactie gevraagd, maar de gemeente zegt deze gegevens niet actief te verzamelen. Ook wil zij erop wijzen dat de cijfers moeilijk in de juiste context geplaatst kunnen worden. De droge cijfers vertellen volgens hen niet het hele verhaal en zouden alleen ‘onrust zaaien’.
Bovendien is het volgens de gemeente bij sommige overledenen moeilijk vast te stellen wat de daadwerkelijke doodsoorzaak was en helaas is er daarnaast ook nog sprake van ’verborgen coronadoden’. Al deze onzekerheden zorgen ervoor dat de cijfers zich moeilijk met elkaar laten vergelijken en dat de gemeente geen concrete cijfers heeft om bekend te maken.

Landelijk ligt het aantal positief geteste patiënten volgens het RIVM op 20.549 personen. Het totale aantal overleden patiënten ligt op 2.248 en het aantal patiënten dat op dit moment in een ziekenhuis opgenomen is, ligt op 7.735 personen. Het werkelijke aantal besmettingen met corona ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen risicogevallen worden over het algemeen getest.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57