Afbeelding
hoornbeeck.nl

Hoornbeeck College lanceert Hoornbeeck Hulpkracht

· leestijd 1 minuut Algemeen

AMERSFOORT – Om instellingen en bedrijven die handen tekort komen te ondersteunen, lanceert het Hoornbeeck College Hoornbeeck Hulpkracht, een platform waar organisaties en studenten zich aan elkaar kunnen verbinden.

Nu de scholen dicht zijn en veel stages plotseling zijn beëindigd, heeft het Hoornbeeck naar een manier gezocht om studenten hun steentje bij te kunnen laten dragen in de strijd tegen de coronacrisis. Om de beschikbaarheid van studenten en de hulpvraag van instellingen en bedrijven te verbinden, werd dit initiatief in korte tijd in het leven geroepen en gerealiseerd. Studenten en bedrijven maken een profiel aan op www.hoornbeeck.nl/hulpkracht en gaan op zoek naar een match.

Inmiddels zijn er al voorbeelden van matches die de school heeft gemaakt: een ICT-student bouwt een webshop voor De Wereldwinkel, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers helpen bij het opvangen van kinderen, terwijl andere studenten medicijnen bezorgen.

Directielid Sijmen Nentjes spreekt zijn waardering uit voor het inititatief dat de Hoornbeeck-locaties gezamenlijk in het leven geroepen hebben. “Er is een grote groep studenten die thuiszit zonder stage omdat deze niet door kan gaan vanwege het coronavirus. We bieden deze studenten graag de mogelijkheid om zich actief in te zetten voor organisaties die hun hulp hard kunnen gebruiken. Hoornbeeck Hulpkracht is in het leven geroepen om de verbinding met organisaties te leggen en vanwege het besef dat we als christenen geroepen zijn onze naasten lief te hebben en te ondersteunen. In dat licht is Hoornbeeck Hulpkracht een initiatief dat uitstekend past bij de identitet van onze school en bij de waarden die we onze studenten mee willen geven.”

Het Hoornbeeck College is een landelijke school met zes locaties, in Rotterdam, Gouda, Goes, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. In de locatie Kampen volgen ongeveer 650 studenten reformatorisch middelbaar beroepsonderwijs in de richtingen Zorg & Welzijn, Technologie, Dienstverlening en Economie.