Afbeelding

17 personen overleden aan corona in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de gemeente Kampen zijn tot nu toe 17 personen overleden waarbij het overlijden zonder twijfel aan corona toegeschreven kan worden. Dat meldt de GGD IJsselland op haar website. In heel Overijssel zijn inmiddels 91 mensen aan het virus overleden. Deze cijfers zijn donderdagmiddag vernieuwd.

In totaal zijn 47 personen uit de gemeente Kampen opgenomen in het ziekenhuis. Dat laatste blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die op vrijdagmiddag zijn vrijgegeven. Gerelateerd aan het aantal inwoners zijn er daarmee relatief veel inwoners door de ziekte getroffen. In de lijst met 356 Nederlandse gemeentes van het RIVM staat Kampen nu op de 55e plaats van gemeentes met de meeste ziekenhuisopnames per aantal inwoners. Kampen zakt wel, want op dinsdag 31 maart stond onze gemeente nog op de 38e plaats.

Overledenen aan corona
In de huidige statistieken is Kampen de derde gemeente van Overijssel met de meeste coronadoden. Op de eerste plek staan Zwolle en Deventer met 19 overleden personen. Achter Kampen volt Zwartewaterland met 10 overleden personen.
De cijfers over het aantal overledenen zijn niet accuraat. In sommige gevallen kan de daadwerkelijke doodsoorzaak niet vastgesteld worden. Ook lopen de cijfers in sommige gemeentes achter en bovendien zijn er helaas ook gevallen van ‘verborgen coronadoden’.

Landelijk ligt het aantal positief geteste patiënten volgens het RIVM op 23.097 personen. Het totale aantal overleden patiënten ligt op 2.511 en het aantal patiënten dat op dit moment in een ziekenhuis opgenomen is, ligt op 8.197 personen. Het werkelijke aantal besmettingen met corona ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen risicogevallen worden over het algemeen getest.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden