Na afgelast jubileumconcert toch ’amazing’ herdenking met Joyful Sound

Algemeen

(door Maarten van Gemert)
De maatregelen rondom het coronavirus hebben het jubileumconcert van gospelkoor Joyful Sound in het water doen vallen. Maar niet helemaal. Via de digitale weg zijn toch alle stemmen samen gekomen. Dat heeft geresulteerd in een videoclip waarmee het koor een ”cadeau ter bemoediging voor iedereen” wil brengen.

Jubileum
Op vijf april bestond het koor precies 25 jaar. Om dat te vieren stond er een groots jubileumconcert gepland in de Stadsgehoorzaal. Aangezien samenkomsten niet meer zijn toegestaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dat concert afgeblazen en uitgesteld tot 19 september.
Als alternatief hebben alle leden thuis een nummer ingezongen. Alle zangpartijen van ’God loves you’ zijn vervolgens samengebracht, inclusief beelden van de zangers en zangeressen voor de webcam. Het concert onder de naam ’Amazing journey’ heeft zo alsnog een kleine ‘amazing experience’ opgeleverd.

Wonderbaarlijk
Tijdens het jubileumconcert op 4 april zouden een aantal bekende nummers uit de afgelopen 25 jaar ten gehore worden gebracht. Ook waren er veel nieuwe nummers ingestudeerd om het thema ’Amazing journey’ kracht bij te zetten. ”Niet alleen het gospelkoor Joyful Sound heeft een amazing journey meegemaakt,” zoals ze het zelf omschrijft, ”maar eigenlijk is de reis van ieders leven wonderbaarlijk.”
Hierbij heeft zich nu de wonderen van de techniek gevoegd. Iedereen heeft thuis het nummer ’God loves you’ ingezongen en dat is samengevoegd tot één geheel. Joyful Sound hoopt iedereen daarmee in deze tijd te bemoedigen.

(bron: Kamper Nieuws)