Afbeelding
Bron foto: Facebook Politie Kampen.

Man onder invloed van drugs op de vlucht voor de politie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De politie heeft zondagmiddag een man achtervolgt die onder invloed van drugs in een auto zat. De man werd aangehouden omdat het voertuig gesignaleerd stond voor een openstaande boete. De man bedacht zich geen moment en sloeg op de vlucht. "Wat begon als een simpele controle op straat, eindigde bijna in een fataal ongeluk voor betrokken bestuurder en collega's", aldus de politie op Facebook.

De politie controleerde het voertuig vanwege de boete die aan het kenteken gekoppeld was. De man die onder invloed van drugs verkeerde, sloeg meteen op de vlucht. De politie zette de achtervolging in: "Door het voertuig op voldoende afstand in het zicht te houden, kon de collega via de meldkamer, andere collega’s aansturen.
De meldkamer heeft daarin een belangrijke rol. Zij sturen de collega’s dusdanig aan, dat het web rondom de verdachte langzaam gesloten wordt en de veiligheid wordt gewaarborgd."
Uiteindelijk werd het web volgens de politie ter hoogte van de kruising Ruimzichtweg/Haselterdijk gesloten. De verdachte reed bij het naderen van deze kruising nog ruim 120 km/u en trof daar de op hem wachtende politie. "Met deze snelheid was een ernstig ongeluk met de verdachte en collega’s bijna niet meer de voorkomen. Gelukkig koos de verdachte om links de dijk af te rijden en zichzelf en collega’s niet dodelijk te verwonden. Het voertuig en de verdachte gingen wonderbaarlijk niet over de kop en bleef schuin aan de dijk hangen. Hierop werd de verdachte door de collega’s aangehouden."

Het is de tweede achtervolging in korte tijd. Op 22 maart ging ook al iemand op de vlucht voor de politie. Ook toen werd de man gepakt.