Afbeelding
Richard Tennekes

‘Zo’n mooie vloer hebben we thuis niet’

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Alex de Jong)KAMPEN – Ze kan haar geluk nauwelijks op. Eerder won haar Stichting Moeke de Vrijwilligersprijs van de Gemeente Kampen, en vorige week leverde Floorever hen een gratis nieuwe vloer, zodat ze in de keuken nog beter hun werk kunnen doen. ‘Die mannen hebben het in hun vrije tijd gelegd; hoe gaaf is dat? Ik krijg hier een heel warm gevoel van!’ vertelt Ellen Vreugdenhil.

Stichting Moeke zorgt in onze gemeente voor gezinnen waar koken even een opgave is door bijvoorbeeld een ernstig of chronisch ziek kind of partner. Moeke verzorgt voor wie dat nodig heeft eenvoudige, gezonde maaltijden. ‘Om het leven net iets makkelijker te maken. Want, een van de eerste struikelblokken van ouders met zieke kinderen is vaak van praktische aard’, weet Ellen. ‘Wat eten we vandaag? Wie gaat de boodschappen doen? En: wie kookt?’ Moeke wil gezinnen die dat nodig hebben, helpen in de eerste levensbehoefte te voorzien. In de keuken van Moeke worden de maaltijden bereid. De families krijgen de maaltijden diepgevroren aangeleverd, in een familieverpakking. Met een instructie hoe ze de maaltijd compleet kunnen maken, met bijvoorbeeld rijst of aardappelen. ‘We voorzien in een behoefte’, weet ook medewerker Eveline Toetenel, die volgens Ellen ambities heeft ‘die verder reiken dan het plafond’. Sinds de twee 2,5 jaar geleden samen optrekken, groeit Stichting Moeke en weten steeds meer mensen – en ook instellingen – hen te vinden.

Tohopesate nieuwe stijl

Enkele weken geleden stond hij ineens voor de deur; Bert-Jan Postuma, directeur eigenaar van Floorever. ‘Jullie doen zulk goed werk, hoor ik’, riep hij bij binnenkomst. ‘En jullie hebben nog een vloer nodig. Die kan ik wel leveren.’ Ellen gaf nog aan dat het niet voor niets hoeft, maar daar wilde Postuma niets van weten. Hij was door een collega-ondernemer – Greet IJzerman van IJzerman BV, tevens ambassadeur van Thopesate – benaderd met het verzoek een vloer voor Moeke te leveren, zodat zij praktisch en schoon kunnen blijven werken.

Tohopesate is de marktplaats waar maatschappelijk verantwoord ondernemende bedrijven en verenigingen en stichtingen elkaar vinden en elkaar met gesloten portemonnee een dienst bewijzen.Tohopesate is zich al enige tijd aan het beraden op een nieuwe aanpak. Greet denkt hier volop in mee en was in het kader van Tohopesate nieuwe stijl onlangs te gast bij Moeke. Daar vernam ze van de wens om een ‘fatsoenlijke, nette vloer’ te hebben. Daarbij dacht zij meteen aan Floorever. ‘Als ondernemer heb ik een heel groot netwerk en kan ik maatschappelijke organisaties veel meer bieden dan verhuisservices, zoals vaak wordt gedacht. Juist mijn netwerk is heel waardevol! Gelukkig voor Moeke ken ik Bert-Jan goed en weet ik dat hij het hart op de goede plaats heeft.’

Opkrullend zeil

‘Eerder hadden we zeil in de keuken liggen, maar dat krulde steeds weer op. En het stukje laminaat dat we er uiteindelijk zelf in hebben gelegd, had ook alweer zijn beste tijd gehad’, vertelt Ellen. ‘Maar kijk eens wat voor moois er nu ligt! Deze vloer is nog mooier dan wat ik thuis heb liggen. Een medewerker van Floorever zei: ‘Bert-Jan moet het wel heel goed met jullie voor hebben, want dit is de mooiste en duurste vloer die we hebben…’ Vrijwilligers voorzagen de binnenzijde van het pand meteen ook even van een nieuw verfje, zodat alles er nu weer tiptop uitziet. Als klap op de vuurpijl schonk Groku hen een dag later ook nog een nieuwe werkbank. ‘Ons geluk kan niet op’, aldus Ellen en Eveline.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00