Afbeelding

Wilsum haalt keeper Teko Malanda binnen

Sport

WILSUM - VV Wilsum zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Teko Malanda. Met deze 32-jarige Zwollenaar heeft Wilsum een ervaren keeper binnengehaald.

Wegens gezinsuitbreiding besloot Malanda na het seizoen 2018-2019 te stoppen. Daarvoor speelde hij twee seizoenen bij Be Quick ’28. Ook speelde hij bij Staphorst, WHC, Zwolsche Boys en MVV ’27.

Na een tussenjaar wil Malanda de keepershandschoenen graag weer aantrekken. Na een goed gesprek koos hij voor Wilsum. “Ik ben blij om komend seizoen voor Wilsum te mogen keepen, de vereniging, staf en selectie komt positief over en past goed bij mij en mij wens weer te gaan keepen” aldus Malanda.

Wilsum is blij met de komst van Malanda. De goalie moet zijn ervaringen overbrengen op de jonge keepers Jesse Riezebos en Patrick Goudbeek.

Malanda is de vervanger van Chiel ten Hove. Die heeft besloten om te stoppen. Hij kon zijn werk met onregelmatige diensten niet meer combineren met het voetbal bij Wilsum. Bovendien wil hij zijn beschikbare vrije tijd anders invullen. Malanda is de vierde aanwinst van Wilsum voor het komende seizoen. Eerder versterkte de vierdeklasser zich al met Rienk van de Wetering (IJVV), Patrick Bastiaan (OWIOS) en Bart Schoonhoven (VSCO ’61).