Afbeelding

Horecaondernemer verrast met ‘All You Need Is Bier’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN/IJSSELMUIDEN – Zaterdag 2 mei verrast horecaondernemer David Lemstra vijf inwoners van de gemeente Kampen met een speciaalbiertje van het vat. Met zijn ‘bierbolide’ rijdt hij in de geest van Robert ten Brink onder het mom van ‘All You Need Is Bier’ langs mensen die in deze tijd een biertje verdienen. Tot en met donderdag 30 april kunnen er namen opgegeven worden via www.allyouneedisbier.nl.

Na inmiddels zes weken horecasluiting mist David Lemstra van Proef- en Eetlokaal De Stomme van Campen de gesprekken aan de bar. Ook zijn ‘bierbolide’, een omgebouwde Volvo 66 met tapkranen, staat stil bij gebrek aan festivals en feesten. Op dinsdag 21 april kreeg hij plotseling een idee. “Het kwam eigenlijk een beetje weg bij het televisieprogramma ‘All You Need Is Love’, waarbij presentator Robert ten Brink Nederlanders verrast met een videoboodschap. Was zoiets niet toepasbaar in mijn eigen vak? Het is voor mij belangrijk dat iemand in de gelegenheid is om een ander te bedanken of een hart onder de riem te steken in deze tijd. Met ‘All You Need Is Bier’ kan ik het brengen van een bedankje faciliteren”, zegt Lemstra.

Zodoende bedacht Lemstra het plan om op zaterdag 2 mei met zijn bierbolide op pad te gaan. “Als de gasten niet bij mij kunnen komen, dan gaan we wel naar de gasten toe. We rijden een route door de gemeente Kampen en als we bij een geselecteerde winnaar aankomen, dan zetten we de auto neer. Met een terrastafeltje erbij kan diegene dan verrast worden met een speciaalbiertje van het vat, mogelijk samen met degene die de aanmelding heeft gedaan.” Lemstra geeft aan dat hij bij de actie uiteraard rekening houdt met de voorschriften van het RIVM. “Als het biertje op is, dan gaan we door naar de volgende gelukkige. Het moet voor de opgegeven mensen totaal onverwacht moet komen. Net als bij All You Need Is Love.”

Tot en met donderdag 30 april kunnen personen die woonachtig zijn in de gemeente Kampen gratis opgegeven worden via www.allyouneedisbier.nl. Inzenders geven hun eigen naam op, de naam van de persoon die ze willen verrassen en de reden waarom iemand een biertje verdiend heeft. Zaterdag 2 mei worden vijf gelukkigen tussen 14.00 uur en 19.00 uur verrast door Lemstra en zijn bierbolide.