Afbeelding
Tennekes

Ook OnderdijksRun geschrapt van de hardloopkalender

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Dit jaar geen OnderdijksRun in Kampen. Het evenement stond voor zaterdag 3 oktober op het programma, maar ook de OnderdijksRun is geveld door het coranavirus. Eerder werden ook al verschillende andere hardloopevenementen geschrapt. “We durven het risico niet aan om de OnderdijksRun in deze tijd te organiseren”, spreekt Janet Neervoort namens de organisatie.

De afgelopen jaren groeide de OnderdijksRun uit tot een volwassen evenement. Vorig jaar trok de zesde editie maar liefst 750 deelnemers. Nog nooit was de belangstelling voor de OnderdijksRun zo groot. De nieuwe route door de bypass had een grote aantrekkingskracht. De zevende editie laat dus nog even op zich wachten. De organisatie is gestopt met de voorbereidingen. “We zijn een goede doelen-evenement en hebben veel sponsors nodig. Maar in deze tijd willen we onze sponsors hier niet mee belasten. De bedrijven hebben het al moeilijk genoeg”, aldus Neervoort.

Daarnaast speelt ook de onzekerheid een rol. Tot 1 september zijn alle grote evenementen niet toegestaan. “Maar wie zegt dat dit na 1 september wordt vrijgegeven? Daarnaast moet je als organisatie bestellingen doen, zoals medailles en T-shirts. En daar komt nog bij dat heel veel evenementen zijn verschoven naar oktober en november.” Volgens Neervoort zijn de risico’s te groot. “We durven het niet aan. De voorbereidingen verliepen niet soepel. Volgend jaar doen we het in goede gezondheid opnieuw.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden