Afbeelding

De Kamper grafsteen-specialist: Een nieuwe winkel en showroom voor Eijgelaar Gedenken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Daniel Piening heeft een bijzondere periode achter de rug. Eerder dit jaar ging zijn bedrijf Eijgelaar Natuursteen een samenwerking aan met Den Hollandsche Gedenktekens. Onder de nieuwe naam Eijgelaar Gedenken heeft het Kamper bedrijf nog meer te bieden voor families.

De nieuwe zichtlocatie aan de Carlsonstraat is sinds vorige week open. “Het is een fijne en rustige plek voor families om ideeën op te doen voor een grafmonument, dat is erg belangrijk.” aldus Piening.

Piening was met zijn bedrijf gevestigd aan de Nijverheidsstraat in Kampen. Op het nieuwe adres aan de Carlsonstraat (naast de Bo-Rent) heeft hij buiten wat minder ruimte, maar binnen des te meer. En dat geeft hem de mogelijkheid om alle grafmonumenten op fraaie wijze te presenteren. “Wij creëren eenvoudige maar ook heel bijzondere grafstenen van klassiek tot modern, en je kunt meteen een ontwerp laten maken”, vertelt Piening.

Door de samenwerking met Den Hollandsche worden gezamenlijk de specialismen gebundeld. Piening: “Zo hebben we de mogelijkheid om nog mooiere grafmonumenten voor families te creëren.” Eijgelaar is expert in natuursteen grafstenen en glazen grafstenen. Daarnaast staat Den Hollandsche bekend om hun creatieve ontwerpen in alle materialen zoals hout, cortenstaal of RVS, maar ook natuurlijke ruwe keien.

Sinds 1862 houdt Eijgelaar zich bezig met het ontwerpen en maken van persoonlijkgrafmonumenten, gedenkstenen en grafzerken en het restaureren en bewerken van grafstenen. Eijgelaar Gedenken heeft een eigen steenhouwerij en een glasatelier. Alle producten worden ambachtelijk gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos. “Via onze nieuwe website www.eijgelaar.nl zijn honderden voorbeelden te zien, en kun je een eigen fotoboek aanmaken, en delen met de familie. Ook hebben we nieuwe brochures die je aan kunt vragen. Op onze locatie kunnen we vervolgens in een persoonlijk gesprek tot een mooi ontwerp komen. Dat kan ook elke vrijdagavond en zaterdag, we hebben dan extra inspiratiemomenten”, aldus Piening.

Eijgelaar Gedenken is zes dagen per week geopend. Ook tijdens de corona-periode is het veilig om Eijgelaar te bezoeken, het bedrijf volgt hiervoor alle geldende richtlijnen.

Eijgelaar Gedenken

Carlsonstraat 11 Kampen

(038) 331 21 75