Raadspraat VVD: Vernieuwde democratie?!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Na wat opstartproblemen zijn de eerste commissievergaderingen en de raadsvergadering digitaal gehouden. Gelukkig maar. En wat blijkt? We kunnen zo best vergaderen en besluiten nemen!

Iedereen die thuis werkt, herkent het. Staat je microfoon nog uit, slechte verbinding, je weet niet of iedereen er is en naast je laptop heb je je tablet en telefoon bij de hand voor alle stukken in te kunnen zien….

De afgelopen weken hebben we natuurlijk al een paar keer geoefend met de fractie in het digitaal vergaderen. Ook dat leidde na wat wennen, toch tot intensief goed luisteren en met ‘etherdiscipline’ discussiëren en je eigen inbreng kunnen doen!

Het waren daarbij ook nog eens niet de makkelijkste onderwerpen die op de agenda stonden. Van sociaal actieplan tot de bijen in de berm, van onze zorgwekkende financiële situatie tot het fietsparkeren in de binnenstad.

Parkeren van fietsen

Bij een rondje door de stad valt het laatste onderwerp gelijk het meeste op. Grote lege vlakken omringd door witte lijnen. Bedoeld voor fietsen, veel fietsen, maar voorlopig nog niet te zien…

Als fractie hebben we in de raadscommissie duidelijk aandacht gevraagd voor de ingerichte locaties in de binnenstad voor het “parkeren” van fietsen. Met name het opheffen van 20 autoparkkeerplekken in de Hofstraatgarage is een doorn in het oog van onze fractie.

Het college pakte dit signaal gelukkig direct op. De eerste stap is dat het parkeren voor vergunninghouders weer wordt toegestaan van 18.00 uur tot 9.00 uur. Daarnaast de toezegging dat wellicht 15 parkeerplekken weer beschikbaar komen voor auto parkeren, wanneer weinig gebruik wordt gemaakt van het fiets parkeren in de Hofstraatgarage. De VVD fractie verwacht dat ook dat gerealiseerd wordt.

Als fractie zullen we deze pilot kritisch blijven volgen, vooral als de nieuwe fietsplekken niet worden benut. Wij verwachten dat, na alle ophef en onrust van bewoners en ondernemers, het college, over het vervolg, de communicatie met al deze groepen zorgvuldig oppakt.  

En toegegeven: samen maandelijks bij elkaar komen in onze eigen raadszaal, is en blijft het hart van onze plaatselijke democratie en daarom onvervangbaar!

En natuurlijk: het is veel intensiever en lastiger, want politiek is toch een ‘contactsport’. Doen we er nu gewoon (nog) iets langer over.

Koop Lokaal

Tenslotte over de verlenging van de meeste coronamaatregelen tot 20 mei. Alhoewel begrijpelijk en noodzakelijk, dit doet veel pijn bij de meeste Kamper ondernemers!

We houden vol en helpen elkaar. Samen volhouden betekent volgens onze fractie ook samen met onze lokale ondernemers. Bestel eens een maaltijd, een tegoedbon voor later of een boodschappenpakketje met producten en diensten van lokale bedrijven. Dit helpt ons om samen door deze crisis heen te komen.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden