Afbeelding

Succesvolle online trainingsstage RKDOS

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - In tijden van de Corona crisis zie je overal creatieve ideeën ontstaan. In het bedrijfsleven, in winkelstraten en bij sportclubs. Zo ook bij RKDOS. De trainers van de afdeling Turnen Heren hielden op woensdag 6 mei een Online Trainingsstage voor alle turners in Nederland. Met ruim 100 deelnemers van vijftien verschillende clubs was de eerste editie een groot succes.

Al weken kan RKDOS geen gebruik maken van thuisbasis Turncentrum Kampen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn de deuren gesloten en trainen de turners en trainers van RKDOS noodgedwongen dagelijks thuis online om fit te blijven. Turners die normaliter 8 tot 30 uur per week trainen moeten het momenteel noodgedwongen doen met deze vorm van training.

Initiatiefnemer van de Online Trainingsstage is trainer Thijs Kamerman. “Iedere schoolvakantie gaan wij normaliter op trainingsstage bij- of ontvangen wij een club uit Nederland bij ons in de turnhal. Omdat dit nu niet mogelijk is, leek het mij een goed alternatief."

De online trainingen voor de turners van RKDOS worden al weken georganiseerd en zorgen voor binding en betrokkenheid van de eigen turners. “Daarnaast is het op dit moment één van de enige opties om de jongens fit te houden. De Online Trainingsstage kwam in mij op en voor wij het wisten, trok het de rest van Nederland aan, aldus Kamerman.”

Of er een vervolg komt hangt af van de maatregelen die genomen worden de komende periode. De turners van RKDOS hervatten, naast de online trainingen vanuit huis, ook de trainingen in de buitenlucht. In samenwerking met de gemeente en de KNGU is er constructief gewerkt aan een tijdelijke oplossing buiten. Met locaties waar de richtlijnen van het RIVM en passend binnen de protocollen van NOC*NSF nageleefd kunnen worden hopen de turners verder aan hun conditie te werken.