Afbeelding

Ook Go-Ahead Kampen is weer begonnen

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Go-Ahead is maandag weer begonnen met trainen. Alle nieuw aanwinsten waren van de partij. “Voorlopig ligt de nadruk op het bijhouden van de conditie. Na drie weken, hebben we een pauze van drie weken. Daarna gaan we twee weken trainen. Na een break van drie weken pakken we de draad weer op en werken we toe naar de start van de competitie”, aldus Marco Roelofsen.

Go-Ahead is een van de Kamper clubs waar de huidige hoofdtrainer doorgaat. Dat geldt ook voor ’s-Heerenbroek. Bij de club staan ook het komende seizoen Freddie van den Burg en Carlo Bergsma voor de groep. Voor de spelers van 's-Heerenbroek staat vandaag (dinsdag) de eerste training op het programma. “In principe trainen we twee keer per week. Het is afwachten hoe de situatie straks wordt”, aldus trainer Freddie van den Burg. VV Kampen staat volgend seizoen ook onder leiding van trainer Revelino Sabono. Momenteel kan de club geen gebruik maken van het hoofdveld en veld 2 vanwege onderhoud. “We kunnen op de trainingsstrook voor de kantine wat doen, maar we houden het geheel vrijblijvend”, aldus voorzitter Jos Diender van VV Kampen.

Bij veel clubs zien we straks een wisseling van de wacht. Na acht seizoenen neemt Herman Oosterhaar vanavond (dinsdag) afscheid als hoofdtrainer bij KHC. Vorige week gaf hij twee trainingen. Vanavond nog éen keer en dan zit zijn tijd bij KHC erop. KHC traint de komende weken door. Jan Willem de Lange en Patrick Mookus nemen de honeurs waar.

Oosterhaar genoot vorige week met zijn spelers op het veld. “Je zag alleen maar lachende gezichten”, aldus de Zwollenaar, die blij is dat hij toch nog op het veld afscheid kan nemen van de spelers. “Dit is zoveel beter dan dat je het seizoen beëindigt met een telefoontje.” In juni begint Oosterhaar bij zijn nieuwe club Hattem. De nieuwe KHC-trainer Kenan Durmusoglu begint in de derde of vierde week van juni op Sportpark De Venen. Na een sessie van drie trainingen, waarin hij kennis gaat maken met de nieuwe groep, volgt een pauze van vier weken, waarna hij begin augustus de draad weer oppakt.

Eduard Lindeboom neemt vanavond (dinsdag) afscheid bij IJVV. “We gaan er een leuke laatste training van maken”, aldus Lindeboom, die spreekt van een raar afscheid. Hij kijkt terug op een mooie tijd in IJsselmuiden. “Maar dit seizoen had ik er wel meer van verwacht. Dat viel mij niet mee.” De nieuwe IJVV-trainer Emiel Diender begint volgende week dinsdag in IJsselmuiden.

Bij DOS Kampen stond vorige week ook een nieuw gezicht voor de groep. Henk Nieuwenhuis begon vorige week dinsdagavond aan zijn nieuwe klus als hoofdtrainer bij DOS Kampen. “We trainen twee keer per week, maar wel met een halve groep. Een hele groep is te groot, 24 man op het veld is echt te veel. Veiligheid gaat nu boven alles. Zo traint elke speler dus één keer per week. Henk Nieuwenhuis doet de dinsdag, ik de donderdag”, aldus Post. In de voorlopige planning gaat DOS zeven weken lang op deze wijze trainen. “Als de maatregelen soepeler worden, kunnen we de groep groter maken. Dat hangt af van de richtlijnen. De veiligheid en het samen plezier maken staan voorop”, aldus Post.

Ook bij Wilsum gaat een wisseling van de wacht plaatsvinden. Han Hanekamp is aan zijn laatste weken bezig bij de IJsselclub. “Ik neem de maand mei nog voor m’n rekening. Daarna rond ik het af”, aldus Hanekamp, die wordt opgevolgd door Dick Schrijer. Hanekamp is blij dat hij nog enkele weken aan de slag kan bij Wilsum. “Het is prettig om weer bij elkaar te zijn. Zo kan ik toch een eind breien aan m’n periode bij Wilsum”, aldus Han Hanekamp. Ook Gerrit Hamer is bezig aan zijn laatste periode bij Zalk. Hij wordt straks opgevolgd door Henk Buimer. Zalk traint één keer per week en ging afgelopen donderdag van start. “De spelers waren blij dat ze weer op het veld konden staan. Hamer weet niet hoelang hij nog de trainingen gaat verzorgen bij Zalk. “Wellicht tot medio juni. Dat hangt er vanaf wanneer Henk Buimer wil en kan beginnen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding