Afbeelding

IJVV gaat verder met het verbeteren van de accommodatie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV moest even geduld hebben, maar vorige week was het zover. Het kunstgras werd aangelegd op het nieuwe jeugdhoofdveld van IJVV. Wederom een belangrijke mijlpaal in het accommodatieplan van IJVV.

Met de aanleg van het kunstgras kreeg het nieuwe hoofdveld voor de jeugd afgelopen vrijdag een gezicht. Het veld, gedoopt tot ‘Postuma Arena’, is het derde kunstgrasveld op Sportpark Den Uithoek. Met het nieuwe veld wil IJVV iets speciaals creëren voor de eigen jeugd en heeft de club daarin geïnvesteerd. “Wij betalen het verschil tussen de kosten van een kunstgrasveld en een gewoon veld”, zo liet IJVV-bestuurslid Frans van de Wetering eerder al weten.

Het nieuwe veld moet als een magneet werken voor de jeugd. Een eigen hoofdveld, waarop de jeugdspelers van IJVV graag willen spelen. Een tribune aan de lange zijde, die plaats biedt aan een kleine tachtig mensen, moet het veld extra cachet geven.

Het veld is prima geschikt voor commerciële boodschappen. Er is ruimte voor een kleine tachtig reclameborden en daar is de sponsorcommissie van IJVV mee aan de slag gegaan. En met succes. “75 procent van de reclameborden zijn al verkocht. Als het vol is, kunnen we de investering terugverdienen. Dat gaat zeker binnen tien jaar lukken. Daarna levert het geld op en dat gaat in de algemene middelen”, aldus Wilco Wezenberg van de sponsorcommissie van IJVV. Het doet denken aan het boardingveld dat IJVV in 2012 realiseerde op het sportpark in IJsselmuiden. “Dat hebben we in vijf á zes jaar terugverdiend.”

Het veld is nog niet gereed. De komende weken wordt de omheining verder op orde gebracht en verlichting en reclameborden aangebracht. “Als het aan ons ligt is alles in juni klaar en komt er later dit jaar ook een officiële opening”, aldus Wezenberg, die blij is met de steun van Postuma AGF als naamsponsor. “Het nieuwe hoofdveld voor de jeugd is een mooi visitekaartje voor IJVV en Postuma.”

Kantine

De aanleg van kunstgras is niet het enige wat er de afgelopen weken is gebeurd op Sportpark Den Uithoek. Op 8 mei werd de restyling van de kantine voltooid. “We hebben alle oude meubilair eruit gegooid en nieuw meubilair geplaatst. We hebben drie zithoeken waar je kunt chillen, enkele grote tafels voor een heel elftal en wat kleinere tafels. De mensen van de kantinecommissie hebben keihard gewerkt”, aldus bestuurslid Geurt Morren van IJVV.

Kleedkamers

Met het nieuwe jeugdhoofdveld en de vernieuwde kantine is de upgrading van Sportpark Den Uithoek nog niet voltooid. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van vier nieuwe kleedkamers. Het huidige kleedkamergebouw bij het boardingveld is in de toekomst alleen bestemd voor het meiden-/damesvoetbal. Daarnaast wil IJVV graag een een nieuwe parkeervoorziening en een nieuwe entree realiseren. Daarover gaat de club met de gemeente in gesprek.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden