Afbeelding
Gerrit Slurink

Grote brand bij Bodewes in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Op het voormalige terrein van Bodewes in Hasselt woedde woensdagmiddag een grote brand. Het gaat om het voormalige kantoorgebouw. Rond 19.00 uur werd een NL-Alert verstuurd dat de brand onder controle is en dat sloopwerkzaamheden zijn gestart.

Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werden opgeroepen voor assistentie bij de brand. Deze zorgde voor veel rook, die in de wijde omgeving was te zien.

Het vele publiek werd op afstand gehouden. Ook werd een NL-Alert gestuurd, die opriep om ramen, deuren en ventilatie te sluiten bij last van de rook. Een verslaggever ter plekke liet weten dat de omgeving werd afgezet met asbestlinten. Veiligheidsregio IJsselland berichtte op Twitter dat asbest aanwezig is in een gedeelte van het pand. "Dit is niet vrijgekomen buiten het terrein."

Een woordvoerder meldde telefonisch dat het centrum van Hasselt was afgesloten. Hij kon over de oorzaak van de brand nog niks zeggen. "Achteraf doen we daarnaar onderzoek."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden