Afbeelding

Boerderijterrassen weer geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Boeren en tuinders met een terras hebben deze vanaf 1 juni weer geopend voor het publiek. Nu de Rijksoverheid de maatregelen voor alle Nederlanders versoepeld heeft, kunnen mensen ook op de boerderij weer langskomen voor koffie met zelfgemaakt appelgebak of ijs. Op veel plekken kunnen bezoekers bovendien een kijkje achter de schermen krijgen. Wel moeten de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd.

In de afgelopen jaren hebben steeds meer boeren en tuinders een terras geopend. Vaak verkopen ze daar eigen gemaakte producten, zoals ijs gemaakt van koeienmelk. LTO Noord-bestuurder Karolien Hupkes: “Veel mensen vinden het leuk om een kijkje te nemen op de boerderij of in de kas. Daarom zijn diverse boeren en tuinders in de afgelopen jaren begonnen met het aanleggen van een eigen terras. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld na een fietstocht even uitrusten.” Op de terrassen worden zoveel mogelijk zelfgemaakte producten aangeboden. Daarnaast zijn er pluktuinen waar bezoekers zelf aan de slag kunnen.

De verschillende terrassen bieden plezier voor jong tot oud. “Voor de liefhebber zijn er theetuinen, gezinnen met kinderen kunnen op terrassen met speelplekken terecht,” zegt Hupkes. “Op deze manier proberen boeren en tuinders voor iedereen iets leuks aan te bieden. Hoe leuk is het als je na een lekker stuk fietsen in de polder kunt uitrusten?” Veel boeren missen de bedrijvigheid op hun terrein. Hupkes: “Boeren zijn trots op wat zij doen en maken, dat willen ze graag laten zien en proeven. Een terras is daar een ideale plek voor.”

Vanwege de coronacrisis worden bezoekers wel gevraagd om zich aan de strenge voorwaarden van het RIVM te houden. “Bezoekers moeten dus bij hun tafel blijven zitten en als ze niet in hetzelfde huishouden wonen moeten ze 1,5 meter uit elkaar blijven,” zegt Hupkes. “Als iedereen zich aan de regels houdt heeft iedereen een leuke dag en voorkomen we verspreiding van het coronavirus.”

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05