Hoe de coronacrisis mensen bij elkaar brengt

· leestijd 1 minuut Cultuur

Speciaal om mensen thuis wat vermaak en tips te geven om de corona crisis door te komen hebben zeven Kamper organisaties, acht weken lang elke werkdag een live radioprogramma gemaakt. Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum Kampen, Bibliotheek Kampen en Quintus, Welzijn Kampen en RTV IJsselmond werkten samen om een beetje gezelligheid in de huiskamer te brengen. Omdat we er nu allemaal weer wat meer op uit mogen, is het radioprogramma vrijdag 29 mei afgesloten met een extra lange feestelijke uitzending. Alle organisaties hebben vertelt hoe ze langzaam hun normale activiteiten weer oppakken. Zo vertelde het Stedelijk Museum dat ze vanaf 5 juni op vrijdag, zaterdag en zondag weer open zijn voor kleine groepen mensen. De Stadsgehoorzaal verwacht op 1 september het theaterseizoen te starten, al is het dan met minder publiek in de zaal dan gebruikelijk.

Samen de coronacrisis door
In de 36 uitzendingen zijn ruim 100 inwoners van Kampen aan het woord geweest over interessante hobby’s, vrijwilligerswerk en mooie verhalen. Het ging bijvoorbeeld over het Kamper dialect, de vogelopvang, erfgoed uit de gemeente, de tentoonstelling van Jochem Rotteveel in de synagoge, het muziekproject Terug naar Toen van Quintus, er was een interview met burgemeester Koelewijn, bewonersinitiatieven om bijvoorbeeld kaartjes te sturen naar mensen in woonzorgcentra, bewegen met Marco van Dijst en Ina de Wilde, verhalen van Iris Boter en Inge Frank enzovoorts enzovoorts.

Wie de uitzendingen gemist heeft kan ze terugvinden op het YouTube kanaal van RTV IJsselmond. Het programma is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Gemeente Kampen en ZonMw.

Alle betrokken organisaties blijven het komende jaar samenwerken, onder andere in het project het Beste van Kampen. Daarmee maken ze culturele activiteiten mogelijk voor ouderen die daar nu moeilijk aan mee kunnen doen.

Via deze weg bedanken we alle luisteraars en iedereen die heeft meegewerkt, zonder jullie hadden we dit niet kunnen maken! Wie weet tot ziens op de radio!

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.