Afbeelding

Beiaardconcert Nieuwe Toren Kampen 12 juni

Cultuur

Op vrijdag 12 juni start het nieuwe seizoen beiaardconcerten op de Nieuwe Toren in Kampen tijdens koopavond. De reeks concerten loopt door tot en met vrijdag 24 juli.

Naast de reguliere marktbespelingen op maandagmorgen en zaterdagmiddag worden sinds 2001 's zomers ook ongeveer zeven concerten op koopavond georganiseerd. De organisatie hiervan is in handen van de Stichting BeiaardKring Kampen. Voor deze concerten worden gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland uitgenodigd.


De serie wordt geopend op 12 juni door Kampens stadsbeiaardier, Frans Haagen. Hij speelt werken van onder andere Bach en Mozart. Het programma zal op de avond van het concert worden uitgedeeld in de luistertuin 'Het hof van Breda' aan de Marktsteeg. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit seizoen geen koffie en thee geschonken.

Het concert duurt van 19.30 tot 20.30 uur.



Frans Haagen

is niet alleen stadsbeiaardier van Kampen, maar ook van Almelo, Zutphen en Doesburg. Tevens is hij werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool, onderdeel van de HKU Utrechts Conservatorium. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaard concoursen.