Afbeelding

“Kampen, dé bruisendste Stad van Nederland!”

· leestijd 1 minuut Algemeen

I have a Dream, dat Kampen ‘weer’ Dé bruisendste Stad van Nederland wordt. Volgens mij was Kampen in de ‘oudheid’ dé Handelsstad van Nederland. Het doen van handel en ondernemen zit dus in het DNA van Kampen zeg maar. Dat kun je ook wel zien aan de vele Familiebedrijven die Kampen rijk is. Dat is onze basis en van daaruit kunnen wij grootse dingen bereiken en laten groeien.

Trots ben ik op de gedrevenheid van vele Kamper ondernemers en ook op de vele individuele, soms ook op Stichtingen niveau, acties en bedrijvigheid die aan de dag gelegd worden in en rond Kampen. Dat bleek tijdens de afgelopen bijzondere intelligente lockdown periode al, maar dat kennen we in Kampen eigenlijk ook al jaar en dag natuurlijk. Je moet het alleen wel willen zien, waarderen en waar mogelijk (onder)steunen.

Zo maar even een paar voorbeelden in onze stad van bijzondere activiteiten en initiatieven: de familie Bruins van ERF-1 met hun niet aflatende energie om hun bedrijven en activiteiten steeds opnieuw weer met verander en vernieuwingskracht bij te sturen en door te ontwikkelen. Stichting Druppels voor Kenia die spontaan een mondkapjes verkoop actie optuigde om geld in te zamelen voor ‘hun’ project in Limuru, Kenia. Stichting 2vande52 die spontaan sieraden ging maken om geld in te zamelen voor ‘hun’ project in Nepal. Onze ‘eigen’ Stadsfotograaf Richard Tennekes, die van vele Kamper bedrijven fraaie vernieuwende foto reportages maakte en daarmee het bijzondere ondernemerschap binnen onze Groot Kampen Stad zichtbaar maakt. En zo kan ik nog wel even door gaan. Geweldig toch al die enthousiaste ondernemende vernieuwende activiteiten?!

Tweede Pinksterdag om 12.00 uur gingen de terrassen in Kampen weer open, op gepaste onderlinge afstand van 1,5 meter natuurlijk. Zijn we nu op weg naar het nieuwe normaal? Zo ja, wat is of wordt dan eigenlijk het nieuwe normaal? Wel heerlijk dat we weer enigszins kunnen ‘openen’, elkaar weer meer en meer live kunnen en gaan ontmoeten. Dat brengt weer de persoonlijke menselijke energie terug die wij aan elkaar te geven hebben. Hoe mooi is dat. Ga bij het ‘openen’ van de maatschappij niet te snel terug naar het ‘oude; zijn, maar probeer ook vast te houden wat goed was tijdens de afgelopen tweeënhalve maand. Blijf dichtbij, steun onze lokale ondernemers! Ga op vakantie naar ‘Hintergarten’ zou ik zeggen, blijf lekker thuis en geniet van de vele mooie dingen die Kampen en omstreken ons te bieden heeft! Kortom, #SamenSterk

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.