Afbeelding

’s-Heerenbroek blijft in vierde klasse

Sport

(door Gerard Meijeringh)

‘S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek voetbalt ook komend seizoen in de vierde klasse. De club diende als koploper een verzoek in bij de KNVB voor promotie, maar dat is niet ingewilligd.

Nadat de KNVB de competitie vroegtijdig in het slot gooide, konden verenigingen bij de KNVB een verzoek indienen voor promotie. Verschillende clubs, zoals bijvoorbeeld Staphorst, gaan een stap omhoog, maar ’s-Heerenbroek niet. “420 ploegen hadden zich gemeld. Dan weet je dat het lastig wordt. We leggen ons er bij neer. Het is ook helemaal niet erg. We horen thuis op het niveau van de vierde klasse en de derby ’s blijven staan. Dat is ook lekker”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek moet het volgend seizoen wel stellen zonder Bjorn Wezenberg. Hij maakt de overstap naar VSCO ’61. “We hadden het niet meer verwacht, maar we gunnen het hem. Hij heeft zich goed ontwikkeld en het is ook een compliment voor de club.” Volgens Van den Burg kan ’s-Heerenbroek het intern ‘prima’ oplossen. “We hebben talentvolle jongens erachter zitten. Daar kunnen we straks gebruik van gaan maken. Dat is ook goed voor de identiteit van de club.”

Naast Wezenberg heeft VSCO ook Robert Dekker binnengehaald. Hij komt over van IJVV.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden