Afbeelding

Ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Regio Zwolle wil inzicht krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemingen in samenwerking met de Economic Board Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle en de 22 gemeenten. Dit gebeurt met hulp van een wekelijkse ondernemerspeiling in Regio Zwolle. Met de resultaten van dit onderzoek wordt de (lokale)overheid geïnformeerd over de behoefte aan hulpmaatregelen en de optimalisering van de maatregelen in het belang van ondernemers.

De ondernemerspeiling is een van de initiatieven onder de noemer ‘Samen uit de crisis in Regio Zwolle’. “Medio maart zijn we begonnen met de ondernemerspeiling in Regio Zwolle. Het onderzoek is nu bijna drie maanden onderweg en ruim duizend ondernemers uit onze regio deden mee aan de monitor. Het doel is dat we in deze onzekere tijd objectieve informatie verzamelen. De resultaten van de eerste maanden geven inzicht in wat er bij ondernemers leeft”, aldus Trudy Huisman, voorzitter van Economic Board Regio Zwolle.

Deelname vanuit alle gemeenten gewenst

Binnen Regio Zwolle zijn verschillen in deelname van ondernemers op gemeentelijke niveau. In de ene gemeente doen veel meer ondernemers mee dan in een andere gemeenten. Om een optimaal inzicht te krijgen, is het gewenst dat ondernemers uit alle gemeenten meedoen.

Bent u of kent u een ondernemer? Geef uw mening via www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl/ondernemerspeiling

De gegevens van ondernemers helpen Regio Zwolle om beter inzichtelijk te krijgen wat de impact is van de coronacrisis. De Economic Board en de andere samenwerkende organisaties kunnen dan invloed uitoefenen op meer maatwerk. “De situatie voor ondernemers is in elke sector anders en misschien verschilt het ook per gemeente. Dus laat weten wat u vindt en doe mee met de ondernemerspeiling. De ondernemerspeiling is een van de onderdelen van het unieke initiatief van Regio Zwolle onder de noemer van ‘Samen uit de crisis”, aldus wethouder Henk Wessel.

Andere instrumenten die Regio Zwolle inzet tijdens de coronacrisis zijn bijvoorbeeld de Regio Zwolle Brigade. Wie meer wil weten, kijkt op www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.