Afbeelding
Fred Sollie

PvdA: "Schaf liggeld 2020 voor Bruine Vloot af"

Algemeen

KAMPEN - De schippers van de Bruine Vloot worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. In een grootse manifestatie hebben zo’n 175 historische schepen daar aandacht voor gevraagd door letterlijk voor Pampus te gaan liggen.

Door het gebrek aan inkomsten kunnen zij hun schepen niet meer onderhouden en zo dreigt een deel van deze vloot verloren te gaan. Een belangrijk deel van die schepen siert het Kamper stadsfront en zijn belangrijk voor de economie en het toerisme van Kampen.

De PvdA Kampen gaat het lot van de Bruine Vloot zeer aan het hart. Eerder stelden de fractie hiet al schriftelijke vragen over en werd het wintertarief voor de zomer doorgevoerd. "De coronamaatregelen duren voort en nu willen wij een stapje verder gaan door - net als Muiden en Hoorn - het liggeld voor 2020 helemaal af te schaffen. Het geld dat de schippers hiermee besparen kan dan in het onderhoud van de schepen worden gestoken, waardoor de vloot behouden blijft", aldus de fractie.De PvdA hoopt dat de andere partijen de Bruine Vloot voor Kampen ook zo belangrijk vinden en achter het voorstel staan.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.