Afbeelding
Tennekes

Burak Alp verrast KHC met overgang naar Zalk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK/KAMPEN - Burak Alp heeft KHC zeer onaangenaam verrast met de mededeling dat hij de eersteklasser verruilt voor vierdeklasser Zalk. Een zeer opvallende overgang. Maandag om 23.59 uur sluit de overschrijvingsperiode in het amateurvoetbal. Vlak voor deze deadline is KHC niet blij met de beslissing van Alp.

De 28-jarige Alp kwam zijn hele loopbaan uit voor KHC. In tien seizoenen maakte hij dertig goals voor de Kamper club in competitieverband en groeide hij uit tot een belangrijke kracht bij KHC. Vrijdag kwam KHC nog met het bericht dat de selectie rond was. Het vertrek van Alp is een fikse streep door de rekening.

En dat heeft niet alleen met het sportieve te maken. “Burak behoort tot de familie van KHC. Hij heeft hier altijd gespeeld”, zo laat de club weten. Met Alp haalt Zalk een ongekende versterking binnen. Alp speelde maar liefst zeven seizoenen met KHC in de eerste klasse D.

Joost Ottens

Zalk heeft nog een versterking binnengehaald. Joost Ottens wordt de nieuwe spits van Zalk. Hij komt over ZAC. De fysiek sterke Ottens kan ook centraal achterin uit de voeten. Met Ottens en Alp ligt het aantal nieuwe aanwinsten bij Zalk op vier. Eerder strikte Zalk al Dirk-Jan van Dijk en Nik Kloosterboer voor komend seizoen. De 23 jarige verdediger Van Dijk komt over van SVI, terwijl de 23 jarige keeper Kloosterboer de overstap maakt van Zwolsche Boys naar Zalk.

Zalk is erin geslaagd om de selectie redelijk intact te houden. Wel vertrekt Jorn Kroes. Hij gaat spelen bij WZC Wapenveld. Hendri Vinke gaat op een lager niveau bij Zalk voetballen en keeper Berry Wagterveld stopt.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17