Afbeelding

Nieuw-Zeeland: ontdek zelf of dit het mooiste land ter wereld is

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Nu grenzen geleidelijk weer open gaan, is het weer tijd om aan verre bestemmingen te dromen. Het wordt door sommigen het mooiste land ter wereld genoemd. Je treft er bijvoorbeeld gletsjers die boven het subtropisch regenwoud uitsteken. Daarnaast is de lokale bevolking uiterst vriendelijke. Reden temeer om naar Nieuw-Zeeland af te reizen.

Dat doe je natuurlijk niet voor een paar dagen. Wie de reis naar het land van de Kiwi’s aangaat, neemt daar een paar weken de tijd voor. De meeste reizen voeren je eerst naar de grootste stad van Polynesië, Auckland.

Een stad met een historisch museum, een ruim driehonderd meter hoge skytower en leuke restaurantjes en cafés. In de verschillende havens in de stad kun je je hart ophalen aan de fantastische zeilboten die er liggen.

Maak kennis met zestig meter hoge kauribomen

Wie doorrijdt naar het noorden treft er vooral veel kauribomen. Deze bomen, tot soms wel zestig meter hoog, biedt de oorspronkelijke bevolking -de Maori’s- het hout voor het bouwen van hun boten en het verkrijgen van kauri hars.

Een andere plaats die veel te bieden heeft is Rotorua. Voor wie geïnteresseerd is in de Maori cultuur moet daar echt naartoe. Er is van alles te zien over de oorspronkelijke bewoners en er worden regelmatig zang- en dansvoorstellingen gehouden. Bovendien kent de plek veel vulkanische activiteiten met een groot aantal actieve geisers.

Wandel naar de top van een vulkaan

Wie van wandelen houdt kan terecht in het nationale park van Nieuw-Zeeland Tongariro. Het is een van de 28 werelderfgoedplaatsen van UNESCO in Nieuw-Zeeland, bovendien zijn er nog drie vulkanen actief. Als je het aandurft kun je naar de top van een van deze vulkanen klimmen.

Cultuur opsnuiven én in de natuur zijn? Dan ga je naar het Abel Tasman National Park. Het park is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger die er in 1642 als eerste Europeaan aanmeerde. Deze regio wordt gekenmerkt door enorm veel prachtig blauwe baaien, fantastische bounty-stranden en donkere bossen.

Gletsjers, bergen en ook subtropisch regenwoud

Wie meent dat het louter warme temperaturen zijn in Nieuw-Zeeland moet weten dat er ook hoge bergtoppen zijn en gletsjers. We noemen de Franz Josef Gletsjer en Fox Glacier gletsjer die nog altijd groeien. Het is een vreemd gezicht om de subtropische regenwouden te zien liggen, met gletsjers die daar bovenuit steken.

De hoogste plek van Nieuw-Zeeland is Mount Cook bij Christchurch. Vanuit de stad kun je een dagexcursie maken naar Kaikoura. Vanuit dit rustige vissersstadje kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, een boottocht maken om walvissen te spotten of met wilde dolfijnen te zwemmen.

De reis van je leven

Al met al heeft dit land zoveel te bieden dat een paar weken Nieuw-Zeeland wel eens de reis van je leven zou kunnen worden. Je kunt er eenvoudig een NZeTa aanvragen, een visumtype waarmee je voor € 39,95 de juiste bescheiden op zak hebt voor een bezoek aan het land. Je mag er dan twee keer per jaar maximaal drie maanden achtereen blijven en het is twee jaar geldig.