Afbeelding
Gemeente Kampen

Een fraai stukje IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Ingeklemd tussen industrieterrein Spoorlanden en nieuwbouwwijk Het Meer ligt bijna verscholen een fraai stukje IJsselmuiden. Al sinds mensenheugenis was het Twiegweerd, zoals het in de volksmond genoemd werd, een ongerept stukje historisch groen, maar tegelijk was het ontoegankelijk: je wierp er een blik op van over het water en dat was het.

Met de aanleg van een heus laarzenpad kan iedereen nu veel meer werkelijk beleven wat het Twiegweerd te bieden heeft. En de beleving is uitgebreid met allerlei recreatieve mogelijkheden, vooral voor kinderen. Een touwbrug, stapstenen door de sloot, een natuurspeelplaats, maar ook een vlonder dwars en over de ruigte, een geheimzinnig paadje door een elzenbosje, ruimte en gelegenheid om uw hond uit te laten en natuurlijk altijd in de buurt of in het zicht van de oude meanderende trekvaart. Het zit allemaal besloten in dit eigenlijk helemaal niet zo heel groot gebied in uw eigen gemeente.

Het rondje Trekvaart kan bovendien nog uitgebreid worden met een rondje om de ijsbaan en de gebouwen van Philadelphia. Hoewel grenzend aan het industrieterrein vraagt de ruige natuur toch om aandacht; de vogels fluiten uitbundig, de kievitten lopen behoedzaam over de droge ijsbaan en de zintuigen worden langs het pad geprikkeld door de struiken en bomen.Wellicht dat een wandeling door dit gebied uw gedachten verandert over de aanwezigheid van riet, van brandnetels en van een smeerwortel aan de rand van een woongebied: hier valt het op zijn plaats. Hier wordt ‘onkruid’ plotseling natuur.

Om het publiek hiervoor enthousiast te maken, heeft de Gemeente Kampen er wat foto's van gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden