Afbeelding

KJLTC zet deuren open voor niet-tennissers

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Tennisvereniging KJLTC opent vanaf 4 juni de deuren voor niet-tennissers die eens een balletje willen slaan. De club doet mee aan de landelijke actie ‘Balletje slaan’. Dit is een initiatief van proftennisser Robin Haase en Wij zijn Tennis. Via deze actie wil Haase mensen uitnodigen op de tennisbaan en ze stimuleren om meer te bewegen.

Net als de meeste proftennissers zitten ook de professionele tennissers op dit moment thuis. Robin Haase, de Nederlandse nummer één bij de mannen, grijpt deze gedwongen pauze in coronatijd aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Nu buiten sporten weer is toegestaan, heeft Haase een campagne opgezet om Nederlanders in deze tijd letterlijk in beweging te krijgen. Wat drie weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie, genaamd ‘Balletje slaan’. Alle niet-tennissers worden uitgenodigd om de baan op te gaan.

“Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren”, zo laat Haase weten.

Honderden tennisverenigingen uit het hele land zetten vanaf 4 juni de deuren open. Leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Ook bij KJLTC. Mensen kunnen zich aanmelden en worden gekoppeld aan een lid van de tennisvereniging uit Kampen om een balletje te slaan.

“Wij hebben materiaal en hopen op deze manier meer mensen in beweging te laten komen en kennis te laten maken met ons prachtige park en club”, zo laat KJLTC-trainster Josien Boverhof weten.

“Mochten mensen meer willen tennissen, dan bieden we ook een vervolg aan. Wat lessen en een lidmaatschap voor 60 euro voor drie maanden.”

Iedereen is welkom. Zowel jeugd als senioren. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Inschrijven kan via de site wijzijntennis.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.