Afbeelding

Wit beschikt

· leestijd 2 minuten Column

Het straffe coronaregime wordt iets soepeler. Moe van het onderwerp tapte zelfs regeringsaanvoerder Rutte plots uit een ander vaatje. Midden in de zomer begon hij plots over Zwarte Piet. Koren op de molen van hen die dat kortzichtig op één lijn scharen met racisme. Een onschuldig kinderfeest wordt gekoppeld aan zeer ernstige vergrijpen – in Amerika nota bene.

Terwijl aan het Binnenhof koortsachtig wordt gewerkt aan een voortzetting van de met de coronacrisis ingezette politiestaat, kijken burgemeesters lijdzaam toe. Als hoofd van het gemeentelijk bestuur en sommigen als leider van de veiligheidsregio, volgen zij gedwee het Haagse regime – slechts een enkele keer met wat gesputter. Ze werken zelfs mee aan het zaaien van angst door de openbare (!) ruimte te reguleren. Kampen is niet de enige die dat met verfoeilijke blauwe lijnen doet. Van Groningen tot Elburg wordt bewegingsvrijheid aan banden gelegd. Er worden zelfs clowns gevonden die de mensen moeten africhten om zich hondstrouw te gedragen.

Wij waren gewoon om te strijden voor vrijheid, democratie en mensenrechten elders, wat sommigen ervaren als een ver-van-mijn-bedshow. Nu worden die demonstraties gehouden voor onszelf! Zondag werd op het Malieveld in Den Haag het bewijs geleverd. Argeloze passanten hoorden plotseling tot een door een politieleger ingesloten menigte die vreedzaam demonstreerden – op een enkele relschopper na. Die uitzonderingen bevestigen echter de regel. Een onschuldige oude man kreeg rake klappen van de politiesoldaten en mocht zijn wonden likken met het aftikken van zijn eigen risico, hetgeen ook een opgelegde uitwas is van het Haagse regime. Corona is heden de smoes waar alles aan wordt opgehangen om ons te dicteren – van winkelwagentjes en pinnen tot aan waar we mogen lopen en wanneer we wie hoe mogen zien.

Maar vooraleer u coronamoe afhaakt, er is een ander oud zeer boven komen drijven – helaas ook een vermoeiend onderwerp door het grote misverstand dat er omheen blijft zwermen. Bovendien maken de tegenstanders van Zwarte Piet dezelfde grote fout als onze voorvaderen maakten in de tijd van slavenhandel en apartheidsregimes. Alsof Rutte de aandacht af wou leiden, of zichzelf wil indekken voor afbrokkelende steun en populariteit, zo keerde hij zich tegen Zwarte Piet. Onze Kamper politica Janita Tabak greep het aan om midden in juni de Pietendiscussie weer aan te zwengelen, gevolgd door haar fans of fans van het onderwerp.

Even denk je ”Oh heerlijk, alles is weer als vroeger!” Totdat je bedenkt: “Nee, niet weer dat gezeur!” Nog steeds is de kleur van Zwarte Piet voor menigeen belangrijker dan armoede of onrecht in eigen land. Om nog maar te zwijgen over de elders op onze aardkloot creperende mensen aan honger, armoede of oorlog. Links duikt gretig op de Pietendiscussie om weer een staaltje politieke correctheid ten beste te geven. Maar wie zwengelen die discussie steeds aan? Witte mensen! Zo bepaalt dus toch weer de witte mens wat voor de zwarte mens al dan niet acceptabel is! De klassieke fout uit koloniale tijden. Met de huidige beeldenstorm in Amerika worden alle sporen uit het verleden gewist want men zet ze niet in de geest van de tijd. Zo kunnen we ook niet meer vertellen dat dat een foute geest was! En zo zullen we nooit leren van het verleden. Soms herhaalt de geschiedenis zich na enkele eeuwen, soms na 75 jaar….

Mister M

Contact: MrM@Krabbels.online
Of (archief in eigen beheer):
http://www.Facebook.com/gekrabbel

Na publicatie in de papieren verdie van De Brug gaf Henk de Koning te kennen dat Mister M ”de plank misslaat”. Henk blijkt zich helemaal mee te laten voeren in de hysterie wat zijn goed recht is. Eén feitelijk misverstand dat hij noemt betreft het ”dodelijke coronavirus”. Het virus zelf is niet dodelijk maar geeft veelal het laatste zetje aan verzwakte en/of kwetsbare mensen.
Daarnaast bestaat voor het mantra van de anderhalve meter geen wetenschappelijk onderzoek als onderbouwing. Nuchterheid is een groot goed. Mister M mag misschien de plank misslaan maar heeft die in ieder geval niet voor zijn kop.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden