Afbeelding

Handbikers genieten van battle

Sport

KAMPEN - De leden van handbikevereniging KWC-Riverside Racing (onderdeel van de Kamper Wielerclub) konden afgelopen zondag aan de bak. Ze reden op het terrein van KWC een alternatieve handbikebattle.

Deze alternatieve battle is normaal gesproken een evenement in Oostenrijk voor handbikers. Door de coronacrisis ging er dit jaar een streep door het evenement in het Alpenland. De battle wordt nu landelijk gereden in Nederland door handbikers. Dat gebeurt individueel of in trainingsverband op een eigen gekozen locatie en route.

De leden van KWC-Riverside Racing reden de battle op het KWC-terrein in Kampen. Dat gebeurde geheel in Oostenrijkse stijl. Hulptroepen in Oostenrijkse kleding verschaften de handbikers eten en drinken en op de achtergrond klonken Oostenrijkse schlagers uit de speakers. Er was een speaker aanwezig en ook een fotograaf.

De handbikers en buddy reden van 11.00 tot en met 13.00 uur rond onder een stralende zon op het toch wel pittige parcours van KWC. Ieder op zijn eigen manier en tempo. Na twee uur hard werken werden de deelnemers voorzien van broodjes worst, salade en goulashsoep.