Afbeelding

Slagerij Van Asselt sluit de deuren

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Binnenkort gaan de deuren van Slagerij Van Asselt definitief in het slot. Vrijdag 10 juli is de winkel voor het laatst geopend. Verschillende producten, waaronder de beroemde worsten, blijven wel verkrijgbaar en worden verspreid via verschillende verkooppunten.

De beslissing om te stoppen was onvermijdelijk, maar gaat het team van Slagerij Van Asselt zeer aan het hart. “Het voelt heel dubbel”, vertelt Marjanneke van Asselt. “Het is zulk mooi werk. De contacten met de klanten en het team ben je straks kwijt. Maar je moet keuzes maken. Mijn vader Rein is 66 jaar en wil graag wat minder werken. Mijn zus Renate en ik zijn een aantal jaren geleden in de zaak gekomen, maar het was niet de intentie dat dat drie jaar zou duren. We hebben alle twee een jong gezin en onze mannen hebben een eigen bedrijf. En daar komt nog bij. Als je verder zou willen gaan met het bedrijf, dan moet je het machinepark moderniseren.”

Het mooie is wel dat het niet helemaal voorbij is. Verschillende producten van Slagerij Van Asselt zijn straks nog gewoon te krijgen bij verschillende verkooppunten (zie www.vanasseltslagerij.nl). “Eén dag per week gaan we produceren in een worstenmakerij in Epe en de verkooppunten in Kampen, IJsselmuiden en Grafhorst bevoorraden.

Het team van Slagerij Van Asselt is dankbaar voor het vertrouwen dat de klanten al die jaren in het bedrijf hebben gesteld. Daarom wordt er toch een bijzonder tintje gegeven aan de laatste verkoopdagen. Op donderdag 9 juli is er een extra koopavond. De winkel is dan geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 10 juli is de laatste verkoopdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze twee dagen zijn er speciale aanbiedingen, waaronder drie rookworsten voor 5 euro. Ook staan er buiten stands opgesteld. Daar worden hapjes geserveerd. Mensen die grote hoeveelheden vlees willen bestellen, dienen voor 3 juli een ingevulde bestellijst in te leveren.