Afbeelding
Matthijs Leurink

GR8 Piraten

Algemeen

Afgelopen woensdag 1 juli was het dan eindelijk zo ver. Na een aantal weken voorpret en voorbereidingen liepen de leerlingen van groep 8 van basisschool Villa Nova over de rode loper. Als ware filmsterren werden ze onthaald door de meesters en juffen. Daarna bekeken alle kinderen van school de film 'GR8 piraten' in hun eigen huiskamer. Het script hebben de kinderen helemaal zelf bedacht en geschreven. Een filmvoorstelling is natuurlijk niet compleet zonder popcorn. De achtste groepers maakten dat zelf in een popcornmachine. Aan het einde van de morgen vormden alle leerlingen van de school een erehaag. Zo werd er in stijl afscheid genomen van de 12 schoolverlaters.

's Avonds werden de afzwaaiende leerlingen in cabrio's naar Quintus vervoerd. Daar was een bijzondere afscheidsavond. Deze keer werd de film met alle ouders bekeken. De kinderen kregen een fotoboekje met mooie herinneringen aan hun basisschoolperiode. Omdat niet alle leerkrachten bij de afscheidsavond aanwezig konden zijn (vanwege corona restricties) hadden ze een leuk filmpje gemaakt, waarin de kinderen werden aangemoedigd om zichzelf te blijven en trots te zijn op hun prestaties. De leerkrachten van groep 8 kregen een wedstrijdbeker als bedankje. Juf Ilona en juf Saskia zijn namelijk topjuffen!

Ondanks de rare maanden van thuisonderwijs en allerlei maatregelen, kunnen de kinderen met genoegen terugkijken op een gezellig afscheid.