Afbeelding

bijzonder afscheid groep 8 Ichthus

· leestijd 1 minuut Cultuur

Bijzonder afscheid groep 8 Ichthus

Vanwege de coronacrisis was er de laatste maanden veel niet mogelijk op de scholen. Dat gold ook voor Hervormde basisschool Ichthus in IJsselmuiden. Maar daar hebben de groep 8 leerkrachten van deze school zich niet bij neergelegd. Op alternatieve manieren is er naar mogelijkheden gezocht om de leerlingen van de beide groepen 8 een paar onvergetelijke dagen aan te bieden.

Twee weken geleden arriveerden de kinderen van groep 8 met matrassen en tassen op school en installeerden ze zich in twee klaargemaakte lokalen, die als slaapzaal dienden. Er werd een compleet kampprogramma gedraaid, inclusief allerlei spellen, zoals een vossenjacht, verkleed slagbal en een nachtspel. Alles in en rond het schoolgebouw. En dat terwijl de lessen van de andere groepen gewoon doorgingen. Via een ingenieus wisselsysteem hebben de beide groepen 2 dagen kamp gehad, inclusief overnachtingen. De catering werd met inachtneming van de RIVM regels perfect verzorgd door een aantal collega’s, ook al omdat ouders de school niet in mochten. Van het kamp zijn per groep 2 films gemaakt die op de afscheidsavonden van 1 en 2 juli zijn vertoond.

Ook de afscheidsavonden waren uniek: ze werden gehouden in de Music Club, in de grote zaal, zodat ouders en leerkrachten genoeg afstand konden houden. We zijn dankbaar dat we deze mogelijkheid kregen aangeboden. Met professionele belichting en geluidstechniek werd er een prachtige musical neergezet en werd de film gedraaid van het kamp. Ook werden de kinderen omschreven middels een gedicht of rap, zonder een naam te noemen. Met Kahoot konden de ouders en de kinderen raden welke kinderen bedoeld werden.

Bijzondere tijden zorgen voor bijzondere oplossingen! We zijn blij en dankbaar dat we de kinderen van groep 8 een mooi en waardig afscheid hebben kunnen geven en we wensen iedereen een goede en welverdiende vakantie toe.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.