Afbeelding

Klaas van der Kolk neemt afscheid van J & K Installaties 

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bij J & K Installaties denk je al snel aan Jaap Vaandering en Klaas van der Kolk. Beiden zijn oprichters van het installatiebedrijf en derhalve nauw verbonden aan het bedrijf. Maar daar komt verandering in. Klaas van der Kolk stapt uit het bedrijf en gaat als ZZP’er verder. “Ik word 60 jaar. Ik wil het rustiger aan doen”, aldus Van der Kolk. 

Het zal even wennen worden voor Vaandering en Van der Kolk. Ze werken al 30,5 jaar samen. Eerst bij Breman. “Als 17-jarige ben ik bij Breman begonnen. Dat was bij de vader van Jaap. Toen Jaap 15 was, kwam hij bij mij werken”, vertelt Klaas van der Kolk. Na verschillende jaren besloten Jaap Vaandering en Klaas van der Kolk voor zichzelf te beginnen onder de noemer J & K Installaties. De onderneming groeide uit tot een succesvol installatiebedrijf met klanten uit IJsselmuiden, Kampen, Genemuiden, Hasselt, Zwolle, Dronten en Hattem. 

Na veel succesvolle en mooie jaren vindt Klaas van der Kolk het mooi geweest. “Ik heb 43 jaar gewerkt. Ik ga als ZZP’er verder onder de naam ‘Klaas van der Kolk Dienstverlening’. Jaap Vaandering noemt het een logische stap. “Ik wil meer en Klaas wil minder. Hij wil het rustiger aan gaan doen. Het is ook geen definitief afscheid. We blijven elkaar zien.” Ook Marianne, de vrouw van Klaas van der Kolk, stopt bij J & K Installaties. Net als haar man Jaap Vaandering blijft Hendi wel aan het bedrijf verbonden. Daarnaast wordt de 16-jarige zoon (Klaas) van Jaap en Hendi Vaandering in het team van J & K Installaties opgenomen. “Er gaat een Klaas uit en er komt een Klaas in”, besluit een lachende Jaap Vaandering. 

J & K Installaties

Spoorstraat 56a IJsselmuiden 

Tel: (06) 526 619 72