Afbeelding

Kwart miljoen voor werkgevers die personeel duurzaam laten reizen

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De provincie Overijssel heeft dit jaar een kwart miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor werkgevers in Overijssel die maatregelen willen nemen om hun mobiliteitsbeleid te verbeteren.

Met de subsidie wil de provincie werkgevers ondersteunen die door onder andere de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen. Gedeputeerde Bert Boerman: “De coronacrisis heeft een grote impact, ook op de werkgevers. Veel medewerkers hebben maanden lang thuis gewerkt. Door de versoepeling van de maatregelen merken we dat het woon-werk verkeer langzaam weer op gang komt. Naast het geschikt maken van werkplekken staan werkgevers ook voor een opdracht op het gebied van mobiliteit van medewerkers. De provincie wil werkgevers helpen die concreet aan de slag willen met hun mobiliteitsbeleid. Met advies op maat en een subsidie kunnen we samen verder werken aan een duurzame en flexibele mobiliteit.”

Fietsgebruik

Om werkgevers te adviseren en ondersteunen in deze periode heeft de provincie Overijssel het corona mobiliteitsprotocol ontwikkeld. Dit protocol biedt de werkgever handvatten om met verschillende concrete maatregelen hun mobiliteitsbeleid duurzamer en vitaler te maken. Dat kan bijvoorbeeld door het stimuleren van fietsgebruik onder medewerkers door e-bike probeeracties. Het kan werkgevers helpen om antwoord te geven op vragen als: Hoe kan ik thuiswerken blijven stimuleren en faciliteren? Als medewerkers naar kantoor komen, hoe reizen ze dan? En past het mobiliteitsbeleid nog wel bij deze bijzondere tijd? Welke maatregelen kan ik hiervoor nemen?

Advies

Vanuit het programma Slimme en Duurzame Mobiliteit zet de provincie haar mobiliteitsmakelaars in om samen met de werkgever in Overijssel aan de hand van het mobiliteitsprotocol te kijken waar de kansen liggen voor de werkgever. Die krijgt na een analyse van de organisatie en het werknemersbestand een advies op maat. Voor de bekostiging van deze maatregelen kunnen werkgevers een beroep doen op de subsidieregeling van de provincie. Hiervoor is dit jaar maximaal 250.000 euro beschikbaar. Werkgevers kunnen contact opnemen met de provincie om een afspraak te maken met de mobiliteitsmakelaars. Meer informatie is te vinden op https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/mobiliteit/slimme-duurzame/.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41