Afbeelding
IJsselteam

Van Kampen naar Meinerzhagen en terug!

Algemeen

Afgelopen vrijdag 21 augustus zijn 13 fietsers van het IJsselteam in alle vroegte gestart voor een fietstocht van 260 km naar de Duitse partnerstad Meinerzhagen. Een afstand die in één dag werd afgelegd.
Nadat vorig jaar de fietstocht naar partnerstad Soest (220 km) is afgelegd, werd de lat dit jaar nog wat hoger gelegd. Niet alleen meer kilometers, maar de laatste 60 kilometer door het Sauerland is ook hoger gelegen en er moesten meer hoogtemeters overbrugt worden.

In de late namiddag bereikte de groep Meinerzhagen, uitgeput maar trots op deze prestatie. Hier werd de groep zeer gastvrij opgewacht door de bestuursleden van het Komitee Stadtepartnerschaft Meinerzhagen.
Voorzitter Ulrich Blumenrath was het IJsselteam al op de motor tegemoet gereden en begeleidde de groep de laatste 25 kilometer door het Volmedal. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner.

Voor zaterdag had bestuurslid Helmut Düvel een mooi programma georganiseerd.
Een stadswandeling door Meinerzhagen met aansluitend een bezoek aan de Krugmann-distilleerderij. Het hoogtepunt was het bezoek aan de skischans Meinerzhagen waar trainings sprongen werden afgewerkt.

Zondagmorgen vroeg werd de terugreis op de fiets, weer aanvaard. Na 9 uur op de fiets kwam het IJsselteam gezond weer aan op het Berghuisplein in Kampen. Ongeveer 520 kilometer op de fiets in één weekend en een mooie ervaring rijker van een zeer gastvrij Meinerzhagen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.