Afbeelding
Stadsarchief Kampen

Cursus 'Kampen in Oorlog'

Algemeen

KAMPEN – CultuurZIEN herstart op 2 september de cursus 'Kampen in Oorlog'. Inmiddels zijn alle cursusavonden volgeboekt, maar wie toch wil deelnemen aan een onderdeel, kan bellen met Carin Koopman via (038) 331 10 24.

De cursus bestaat uit 5 onderdelen:

Woensdag 2 september: stadswandeling ‘Joods leven in Kampen'. Een wandeling over een verdwenen onderdeel van de Kamper cultuur. Startpunt is het Muntplein. Deze wandeling wordt herhaald op zaterdag 5 september om 14.00 uur. Hiervoor zijn nog enkele plekken vrij.

Woensdag 9 september: fietstocht 'Relicten van voorbije strijd'. De tocht begint bij de schans over de brug en neemt de deelnemers mee langs bolwerken, poorten en torens, kazernes, monniken en wolfskuilen, schootsveld, kazematten en opslag voor kanonnen. Verzamelen voor de trap van station Kampen. Deze fietstocht wordt herhaald op zaterdag 12 september om 14.00 uur. Hiervoor zijn nog enkele plekken vrij.

Woensdag 16 september: lezing 'Vrouwen in verzet'. Oorlog is een mannending. Vijfenzeventig jaar na de laatste oorlog in Nederland is het tijd om aandacht te besteden aan vrouwen in verzet.

Woensdag 23 september: lezing ‘Kampen vestingstad’. De vesting Kampen aan de monding van de IJssel moest eeuwenlang onderhouden worden en er was een garnizoen gelegerd in de stad.

Woensdag 30 september: lezing ‘Kampen in oorlog’. Een overzicht van oorlogen waarbij Kampen betrokken was en de gevolgen voor de stad en haar inwoners

Deelname per avond kost 25 euro, voor de gehele cursus van 5 avonden 100 euro.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05