Afbeelding

VanDijk en Impact maken het verschil voor de inclusieve samenleving van Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Op de plek, waar ik heel wat uren heb doorgebracht, heb ik afgelopen donderdag de mooie samenwerking tussen Impact en Van Dijk besproken en bekeken. Flexibele inzet en inclusieve maatschappij gaan hier hand in hand. Op deze manier worden ondernemers geholpen met tijdelijke inzet én kunnen zij iets betekenen voor de inclusieve samenleving. Ik roep ook andere ondernemers op om samen met Impact de mogelijkheden te verkennen, zodat er voor iedere inwoner van de gemeente Kampen een passende baan kan worden gevonden”

- Jan Peter van der Sluis


Ondernemers Impact en VanDijk werken al jaren aan het verbeteren van de inclusiviteit van de arbeidsmarkt in Kampen. Wethouder Jan-Peter van der Sluis en Rob Rikmanspoel, algemeen directeur Impact, gingen op donderdag 27 augustus op bedrijfsbezoek bij VanDijk. Mede door de inzet van de medewerkers van Impact krijgt VanDijk de zomerse megaklus gedaan en bieden zij een plek voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.


De samenwerking begon in 2009. Tijdens het hoogseizoen schakelt VanDijk naast 2.000 uitzendkrachten via Randstad ook de uitzendkrachten in van Impact. In het hoogseizoen werkt VanDijk elke dag in twee ploegen van 400 medewerkers. Samen zorgen ze dat ruim 350.000 leermiddelenpakketten voor de start van het schooljaar bij de leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn thuis bezorgd.


De medewerkers van Impact kijken altijd uit naar het moment dat ze weer op locatie mogen werken en bij mogen dragen aan deze mooie opdracht.

“Ik heb het bij VanDijk erg naar mijn zin. Het is leuk en leerzaam om hier op locatie te kunnen werken. Als ze zouden zeggen, blijf hier nog maar 5 maand, zou ik het zo doen”

– Nicole, medewerker van Impact.

“Wij zijn super tevreden over de inzet van de medewerkers en de begeleiding die vanuit Impact wordt verzorgd. De gemotiveerde medewerkers van Impact hebben deze zomer met elkaar 900.000 boeken gestickerd. Een prachtig resultaat waar alle partijen trots op zijn”, aldus Focco Annema, Manager Operations bij VanDijk.

Wethouder Jan Peter van der Sluis en Rob Rikmanspoel hopen dat deze samenwerking andere ondernemers in de regio inspireert om ook hun verantwoordelijkheid te nemen voor de inclusieve samenleving. Er is een grote vraag naar personeel in de regio en wij hebben een groot aanbod aan werknemers. De uitdaging is nu om deze twee samen te brengen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen kijk dan op onze website: www.impact.nl of bel naar 038 331 59 44.

Impact Kampen
Gildestraat 1
8263 AH Kampen
(038) 331 59 44

Impact Dronten
De Boorn 15
8253 RA Dronten
(0321) 328 560

info@impact.nl
www.impact.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.