Afbeelding

Weer sporten na een blessure of sportvrije periode? Zo bouw je goed op!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De zomerstop zit erop, de verenigingen gaan weer (gedeeltelijk) open, tijd om te sporten! Maar pakken we dit wel goed aan? Na een lange tijd inactief te zijn, is het belangrijk om de opbouw van sporten goed aan te pakken. Als sportfysiotherapeut zie ik dat mensen snel denken weer op hun oude niveau te zitten na een blessure of sportvrije periode. Maar is dat wel zo verstandig? Ik help je graag op weg!

Een periode van niet of nauwelijks sporten maakt het lichaam minder belastbaar. Het lichaam kan daardoor simpelweg minder aan. Een te snelle opbouw van sporten kan daardoor leiden tot blessures. Het is daarom van belang gedoseerd op te bouwen. Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen bij het opbouwen van jouw sportbelasting:

De volgende tips kunnen je helpen bij het opbouwen van jouw sportbelasting na een blessureperiode of sportvrije periode:

  • Doe altijd een warming-up en sluit af met een cooling-down.
  • Zorg dat je kleding, schoeisel en materiaal in orde is.
  • Begin rustig met het opbouwen van jouw sport. De eerste trainingen moeten je makkelijk af gaan. Het is niet de bedoeling dat je kapot bent na de eerste trainingen. Stem de belasting van de training af op jouw fitheid.
  • Stop de sportactiviteit bij het ervaren van pijn en train niet door de pijn heen.
  • Zoek hulp indien je niet weet hoe je jouw sport weer kunt opbouwen.
  • Luister naar je lichaam.

Toch last van een blessure?

Bij Aalstzorg, aan de De Maten 10, vindt iedere maandag van 19:00 tot 20:00 een vrijblijvend blessurespreekuur plaats. Inschrijven hiervoor kan via de website. Wij zijn te bereiken via de volgende kanalen:

Telefoon: 038- 4535383
Mail: info@aalstzorg.nl
Website: www.aalstzorg.nl

Aalstzorg Fysio-en Manuele therapie
De Maten 10 Kampen (in Basic-Fit)