Tennekes

Winnend Wilsum scoort er lustig op los

WILSUM - In de eerste competitieduels kwam Wilsum niet tot scoren. Zaterdag was dat compleet anders. De oranjehemden wisten vijf keer het net te vinden en wonnen met 5-2 van Reaal Dronten. Daniël Niemeijer scoorde drie keer.

Wilsum had het aanvankelijk lastig tegen Reaal Dronten. De bezoekers had enkele snelle aanvallers in de gelederen. Net toen Wilsum meer grip kreeg, sloeg Reaal Dronten toe. Wilsum kwam snel met een antwoord. Daniël Niemeijer tikte een voorzet binnen.

Aan het begin van de tweede helft moest Melvin Hofstede geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Jurre Heldoorn. In het eerste kwartier na rust liet Wilsum enkele goede kansen liggen. Vervolgens sloeg Heldoorn toe. Een inzet van Niemeijer werd gekeerd door de keeper. In de rebound scoorde Heldoorn. Lang kon Wilsum niet van de voorsprong genieten. Een minuut later kwam Reaal Dronten langszij.

Wilsum trok daarna het duel naar zich toe. In de 70ste minuut benutte Heldoorn een strafschop, nadat de bal vanwege een handsbal op de stip ging. Tien minuten later viel de 4-2. Niemeijer ging goed door en frommelde de bal in het doel. Vlak voor tijd maakte Niemeijer ook z’n derde van de middag.

Dick is dik tevreden”, aldus een lachende Wilsum-trainer Dick Schrijer. “Ik ben blij met onze eerste overwinning. Vorige week waren we daar al aan toe, maar toen gaven we het weg. Vandaag hebben we het goed opgepakt.”

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00