Afbeelding
Foto: IJsselster

Van uitdagende lesstof tot extra begeleiding: De IJsselster heeft aandacht voor iedere leerling.

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ieder kind is verschillend. De één heeft meer begeleiding nodig met schrijven, terwijl de ander meer uitdaging kan gebruiken tijdens rekenen. Basisschool De IJsselster neemt voor iedere leerling de tijd, want elke behoefte is anders.

Nieuwsgierigheid en uitdaging

Kinderen in de groepen 1 en 2 hebben een enorm lerend vermogen, maar wel op een manier die hen past: spelend. Om op deze belevingswereld aan de sluiten werkt De IJsselster met thema’s die de nieuwsgierigheid van kinderen bevorderen. Kinderen hebben betekenisvolle, gezamenlijke activiteiten nodig om tot ontwikkeling en tot leren te komen. Hierdoor is het aanbod voor kinderen zelf interessant. We activeren hierdoor de taal- en rekenontwikkeling, de motoriek en de spelontwikkeling. De leerkrachten van De IJsselster observeren de kinderen al vanaf de onderbouw, zo wordt de ontwikkeling nauwkeurig gevolgd en kan het team snel op ontwikkelingen inspelen.

Ontwikkeling voorop

De IJsselster is een kleinschalige basisschool met 80 leerlingen, waardoor er veel persoonlijke aandacht voor leerlingen ontstaat. Vanaf de onderbouw krijgen kinderen die meer uitdaging nodig hebben passend lesaanbod. Dit geldt ook voor leerlingen die meer begeleiding nodig hebben.

Directeur Suzanne Roemeling vertelt: “Kinderen krijgen de mogelijkheid om zich vanuit hun talenten te ontwikkelen tot een inlevend en sociaal persoon, met zelfrespect en een goed zelfbeeld. Ons onderwijs sluit aan bij de onderwijsbehoeften en talenten van leerlingen. De resultaten van ons onderwijs zijn ieder jaar heel goed. We vinden het belangrijk dat kinderen eruit halen wat zij in hun mars hebben, zodat deze prestaties leiden tot een passend en succesvol vervolg onderwijs. Uiteindelijk zullen zij een mooie bijdrage vormen aan onze maatschappij!”

Net zo nieuwsgierig geworden als onze kleinste leerlingen?

Neem gerust contact op met Suzanne Roemeling, directeur van De IJsselster. Zij beantwoordt al uw vragen en geeft u graag een rondleiding door de school.

Basisschool De IJsselster
Groenendael 227 in IJsselmuiden
directie.ijsselster@catent.nl
(038) 331 90 33

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.