Meiden in actie op het veld van IJVV zonder publiek.
Meiden in actie op het veld van IJVV zonder publiek. Foto: Tennekes

Speciale editie schoolvoetbaltoernooi IJsselmuiden prima verlopen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Toen minister-president Mark Rutte vorige week maandag aankondigde dat er geen publiek meer welkom is bij sportevenementen, zat de schrik er even in bij de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi in IJsselmuiden. Maar toch werd er groen licht gegeven voor het toernooi, dat vorige week woensdag plaatsvond bij IJVV. En daar kreeg de organisatie geen spijt van. “Het is allemaal prima verlopen”, aldus directeur Hotze Dirksma van basisschool De Groenling.

“Na de persconferentie hebben we snel geschakeld. We hebben besloten om het door te laten gaan en hebben dat dinsdag gecommuniceerd met de scholen. Die stonden er allemaal achter. De kinderen van groep acht leven echt toe naar het schoolvoetbal”, vertelt Dirksma namens de organisatie.

Het was vorige week woensdag een vreemde editie van het schoolvoetbaltoernooi. Normaal gespreken is het een druk bezocht evenement met veel sfeer. Woensdag was er geen publiek toegestaan. “Iedereen heeft zich daar keurig aan gehouden. Een compliment voor alle ouders, opa’s en oma’s. Natuurlijk voelde het wel anders zonder publiek. 'Ik vind het toch wel intiem zo', zei een collega van het Ichthus tegen mij. Ik had het idee dat de kinderen er weinig moeite mee hadden. Een aantal kinderen vond het zelfs prettig omdat er minder geschreeuw langs de kant was, maar ouders en grootouders vonden het wel jammer dat ze niet konden kijken”, aldus Dirksma.

Er kwamen 21 teams in actie op de velden van IJVV. Negen jongensteams, vier mixteams en acht meidenteams. Elk team was voorzien van één trainer en een begeleider. Bij de jongens ging de winst naar de ploeg van Wonderwijs. Het Ichthus won de strijd bij de meiden.

Dit jaar werd het toernooi georganiseerd door enkele buursportcoaches en een voorbereidingscommissie, bestaande uit leerkrachten van De Groenling. “Dat gaat prima. De organisatie staat. Dit is snel te organiseren. Ook door de hulp van IJVV, die de coördinatie van de scheidsrechters heeft geregeld”, besluit Dirksma.

Gerard Meijeringh