Stockfoto

’s-Heerenbroek speelt gelijk tegen Dieze West

(door Gerard Meijeringh) ZWOLLE - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Dieze West. In Zwolle kwamen beide ploegen uit op 1-1. “Een prima resultaat, maar toch hou ik gemengde gevoelens eraan over”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Dat had alles te maken met de eerste helft. Toen was ’s-Heerenbroek de betere ploeg, maar kwamen de bezoekers maar één keer tot scoren. “Onze eindpass was te onzorgvuldig, zodat we er te weinig van hebben geprofiteerd”, aldus Van den Burg.

’s-Heerenbroek kwam in de 41ste minuut op voorsprong. Gert Kwakkel schoot een strafschop binnen, nadat Martin van Ittersum onderuit was gehaald. Verschillende goede kansen waren in het eerste bedrijf niet besteed aan ’s-Heerenbroek.

In het eerste kwartier na rust was Dieze West sterker en had ’s-Heerenbroek het lastig. Dat leidde in de 50ste minuut tot de gelijkmaker. Even later raakte de thuisploeg de paal.

Daarna wist ’s-Heerenbroek zich langzaam maar zeker te herpakken. Beide ploegen kregen kansen. Wim Kwakkel en Martin van Ittersum gingen beiden een keer alleen op de keeper af, maar kregen de bal er niet in. “Wij maakten het niet af en zij ook niet. Dan wordt het 1-1, maar in de eerste helft hadden we de 0-2 moeten maken. Dan was de wedstrijd beslist geweest”, aldus Van den Burg.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden